Ψήφο εμπιστοσύνης στον Δήμαρχο Μυκόνου - Ανανέωσε την θητεία του ως αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Δήμαρχο Μυκόνου - Ανανέωσε την θητεία του ως αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης

 

 

Ανανέωσε την θητεία του στη θέση του Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. 
 
Ο κ. Κουκάς κατέβηκε υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους αντιπρόεδρος μεταξύ των μελών του EPP Group. 
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου είναι το νεότερο σε ηλικία μέλος στις νέες εθνικές αντιπροσωπείες. Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε από την 40η σύνοδο της Ολομέλειας των εκπροσώπων από 47 χώρες μέλη της Ευρώπης η οποία διεξήχθη διαδικτυακά το διήμερο 23-24 Μαρτίου. 
 
Η θητεία των νέων μελών του Προεδρείου και των Επιτροπών έχει διάρκεια 2,5 χρόνια. 
 
Το Κογκρέσο εκπροσωπεί τα συμφέροντα της περιφερειακής και τοπικής διακυβέρνησης στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και έχει ως βασικό στόχο την προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης σε όλα τα κράτη μέλη, την εξέταση της περιφερειακής και τοπικής δημοκρατίας, των σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη κινήτρων για την αποτελεσματική συμμετοχή των πολιτών στην τοπική και περιφερειακή δημοκρατία.
 
Τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο Μυκόνου εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζοντας ότι η επανεκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον σημαντικό και αναβαθμισμένο ρόλο της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.