(Φωτορεπορτάζ) Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τη Μυκονιάτισσα Ηρωίδα

(Φωτορεπορτάζ) Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τη Μυκονιάτισσα Ηρωίδα

 

 

Με έναν καθαρά Μαρτιάτικο καιρό όπου ο ήλιος διαδέχονταν τη συννεφιά που την συνόδευαν από τη μία το ψιλόβροχο και από την άλλη η ελαφριά χιονόπτωση και πάλι από την αρχή, πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα λιτό και βουβό σκηνικό οι περιορισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου για το 1821.

Με την παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Βερώνη, εκπροσώπων των Σωμάτων ασφαλείας, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρου Σταυρακόπουλου και μικρού αριθμού δημοτικών συμβούλων έγινε το πρωί η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην Άνω Μερά.

Ακολούθησε στις 12:00 Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου παρουσία του Δημάρχου, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ Χαράλαμπου Πέτσα, του Υπολιμενάρχη Παναγιώτη Κατσάρα, του Υποδιοικητή του Α.Τ. Σάκη Αγορογιάννη, του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εντεταλμένης Δ.Σ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς Ελένης Κοντιζά, του Δ.Σ. Αντώνη Κουσαθανά, της Προέδρου της ΚΔΕΠΠΑΜ Ανδριανής Κουφού. Στην δοξολογία παραβρέθηκε και ο κυβερνήτης της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466) που βρίσκεται από χθες ανοιχτά της Μικρής Βενετίας τιμώντας την Εθνική μας Επέτειο, Αντιπλοίαρχος Π. Παρασκευάς.

Αμέσως μετά την Δοξολογία οι παριστάμενοι περπάτησαν μέχρι την προτομή της Μυκονιάτισσας Ηρωϊδας Μαντώ Μαυρογέννους. Εκεί κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη της ο Δήμαρχος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος, και ο Δθιοικητής της 6ης ΜΣΕΠ Χαράλαμπος Πέτσας. Κατάθεση στεφάνου έγινε για πρώτη φορά και από υψηλόβαθμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, τιμώντας την Εθνική μας Ηρωίδα. Συγκεκριμενα ο Αντιπλοίαρχος κ. Παρασκευάς, παραβρέθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου στις σημερινές εκδηλώσεις και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή της Μαντούς, σε αυτή την άτυπη και σύντομη, λόγω μέτρων, αλλά τόσο σημαντική στιγμή για την ιστορία.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων ο κ. Παρασκευάς παρέδωσε στον Δήμαρχο αναμνηστικά και τον θυρεό της φρεγάτας και τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση στις σημερινές εκδηλώσεις. Από την πλευρά του ο κ. Κουκάς ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για την τιμή και την συμβολική τους παρουσία.