Ντύθηκε με την γαλανόλευκη το δημαρχείο της Μυκόνου

Ντύθηκε με την γαλανόλευκη το δημαρχείο της Μυκόνου

 

 

 

Παραμονή του εορτασμού της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και ο Δήμος Μυκόνου γιορτάζει σιωπηλά μεν, αλλά μεγαλόπρεπα όπως αρμόζει σε όλους τους Ήρωες του 1821.

Από σήμερα και για τα επόμενα 24ωρα στο Δημαρχείο του νησιού μας θα κυματίζει τα βράδια η Ελληνική Σημαία σηματοδοτώντας την έναρξη του εορτασμών. 

Σιωπηλά, αθόρυβα, χωρίς κόσμο αλλά με την καρδιά και την σκέψη μας στη Μαντώ και σε όλους τους μεγάλους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που κυλά χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο του 1821. Τι κι αν φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του μεγάλου Αγώνα του Έθνους μας. Τα μέτρα για την εξάλειψη της διασποράς του κορονοϊου και το βαθύ κόκκινο στο οποίο έχει περιέλθει η Μύκονος κρατούν τους Μυκονιάτες στα σπίτια τους και αφήνουν την Μαντώ μόνη να αρμενίζει το πέλαγος.

Ωστόσο ο Δήμος Μυκόνου τίμησε σήμερα την Ηρωϊδα του με ένα στεφάνι που κατέθεσε σήμερα στην μνήμη της, στην στολισμένη προτομή της στην ομώνυμη πλατεία στο γιαλό. Σεμνά και αθόρυβα όπως ορίζουν οι συνθήκες. Έτσι θα συνεχιστεί και το αυριανό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα ΦΕΚ και τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και δίχως την παρουσία κοινού.
 
 
Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου 25.03.2021 θα πραγματοποιηθεί το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς από τον Δήμαρχο Μυκόνου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Μεράς και τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ. 
 
Επίσης θα κατατεθεί στεφάνι από εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
 
Θα ακολουθήσει στη χώρα επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών, κεκλεισμένων των θυρώνκαι δίχως την παρουσία κοινού.