25η Μαρτίου - Έναρξη εορτασμών σεμνά, μοναχικά κι αθόρυβα

25η Μαρτίου - Έναρξη εορτασμών σεμνά, μοναχικά κι αθόρυβα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κυλά χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις η Εθνική μας Επέτειος για την Επανάσταση του 1821. Τι κι αν φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του μεγάλου Αγώνα του Έθνους μας. Τα μέτρα για την εξάλειψη της διασποράς του κορονοϊου και το βαθύ κόκκινο στο οποίο έχει περιέλθει η Μύκονος κρατούν τους Μυκονιάτες στα σπίτια τους και αφήνουν την Μαντώ μόνη να αρμενίζει το πέλαγος.

Ωστόσο ο Δήμος Μυκόνου τίμησε την Ηρωϊδα μας με ένα στεφάνι που κατέθεσε σήμερα στην μνήμη της, στην στολισμένη προτομή της στην ομώνυμη πλατεία στο γιαλό. Σεμνά και αθόρυβα όπως ορίζουν οι συνθήκες. Έτσι θα συνεχιστεί και το αυριανό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα ΦΕΚ και τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και δίχως την παρουσία κοινού.

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου 25.03.2021 θα πραγματοποιηθεί το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς από τον Δήμαρχο Μυκόνου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Μεράς και τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ. 

Επίσης θα κατατεθεί στεφάνι από εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Θα ακολουθήσει στη χώρα επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών, κεκλεισμένων των θυρώνκαι δίχως την παρουσία κοινού.