Παραβίαση των Capital Control μέσω POS αλλοδαπής τράπεζας - Κατάργηση Νόμου

Παραβίαση των Capital Control μέσω POS αλλοδαπής τράπεζας  - Κατάργηση Νόμου

 

 

Πλείστοι επιχειρηματίες στην Μύκονο έχουν ήδη κληθεί ή πρόκειται να κληθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου για το αδίκημα της παραβίασης των capital controls.

Η δε ανωτέρω ποινική διάταξη επισύρει πέραν την φυλάκισης (τριών μηνών έως πέντε ετών), και βαρύτατη χρηματική ποινή έως το 1/10 του ποσού της συναλλαγής, η οποία σε πολλές περιπτώσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων αντιστοιχεί σε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το γραφείο μας έχοντας αναλάβει την νομική υπεράσπιση πλείστων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που κατηγορούνται για το εν λόγω αδίκημα, έχει προβεί σε ενδελεχή νομική έρευνα δημοσιεύοντας μάλιστα την μελέτη του σε έγκριτες περιοδικές νομικές εκδόσεις.

Το αδίκημα της παραβίασης των capital controls μέσω της χρήσεως POS τραπεζών με έδρα την αλλοδαπή εδράζεται σε κατηργημένο νόμο προσωρινής ισχύος.

Συνεπώς συνάγεται εκ των ανωτέρω ότι όσοι έχουν κατηγορηθεί για το εν λόγω αδίκημα της παραβίασης των κεφαλαιακών περιορισμών θα πρέπει να αθωωθούν κατ’ εφαρμογή της ευμενέστερης διάταξης ήτοι της κατάργησης του α.3 του παλαιότερου ΠΚ και της κατάργησης και του συνόλου του Νόμου περί κεφαλαιακών περιορισμών.

Το γραφείο μας είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη της Μυκόνου για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υπερασπίσεως οδηγώντας με ασφάλεια όσους έχουν κληθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου στην απαλλαγή από τις κατηγορίες χρήσης POS αλλοδαπής τραπέζης κατά την περίοδο των capital controls.

Δικηγορική Εταιρία «Ν. Τ. ΑΓΑΠΗΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»

Υποκατάστημα Μυκόνου

Αργύραινα Μύκονος ΤΚ 84600

(επί της Επαρ. Οδ. Μυκόνου-Άνω Μεράς)

2289027459 - info@agapinos.com