Κίμωλος - εμβόλια: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εμβολιασμού των κατοίκων

Κίμωλος - εμβόλια: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εμβολιασμού των κατοίκων

Αναφέραμε νωρίτερα ότι οι κάτοικοι της θηρασιάς θα εμβολιαστούν όλοι αύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου… Και είχαμε επίσης σημειώσει ότι τα 600 εμβόλια που αναφέρθηκαν το τελευταίο διήμερο (18 – 19 Μαρτίου) στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου έχουν – προφανώς – σχέση με κάποια από τα μικρότερα νησιά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «όλοι σε ένα»…. 
 
Και έρχεται σήμερα η Κίμωλος μέσω ανακοίνωσης του προέδρου της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου , Κωνσταντίνου Μακρή να ξεκαθαρίσει την εικόνα… Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί την πρώτη ημέρα έγιναν 222 εμβολιασμοί ενώ την 2η ημέρα έντεκα κάτοικοι με κινητικά προβλήματα μεταφέρθηκαν με το νέο ασθενοφόρο του νησιού...
 
Κι όπως διαβάζουμε «  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του εμβολιασμού με σχεδόν καθολική συμμετοχή των κατοίκων της Κίμωλου, καθώς πραγματοποιήθηκαν 569 εμβολιασμοί στο σύντομο διάστημα των δυόμιση ημερών.
 
Στόχος όλων μας είναι να θωρακιστούν οι κάτοικοι των νησιών απέναντι στην πανδημία και ως εκ τούτου, τα COVID- free νησιά μας να προσελκύσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τουριστών εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, μιας και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης ως τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.
 
Ευχαριστούμε το κλιμάκιο των ιατρών και νοσηλευτών του Κ.Υ. Μήλου που μετέβαιναν καθημερινά στην Κίμωλο, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται και φυσικά τους ιατρούς, νοσηλευτές και τα πληρώματα ασθενοφόρου του Π.Π.Ι. Κιμώλου για την ευσυνειδησία που επέδειξαν.
 
Ευχαριστούμε επίσης το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους της Κιμώλου, τόσο για τη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν, όσο και για τη συνεργασία και το συντονισμό  της προσέλευσης των κατοίκων της Κίμωλου στο εμβολιαστικό κέντρο. Παράλληλα, το φέρι μποτ «Οσία Μεθοδία» και τον καπετάνιο του θαλάσσιου ταξί, Βαγγέλη Βαμβακάρη (Χειμώνα), για τις δωρεάν μεταφορές του κλιμακίου. Όλα διεξήχθησαν ομαλά.»
naxospress.gr