17 νέα ξενοδοχεία σε πέντε νησιά των Κυκλάδων - 6 στη Μύκονο

17 νέα ξενοδοχεία σε πέντε νησιά των Κυκλάδων - 6 στη Μύκονο

 

 

 

Χρηματοδοτική ανάσα σε 17 νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ δίνει η ένταξή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο. Οι ενισχύσεις που θα λάβουν οι εταιρείες που υπέβαλαν τα επενδυτικά πλάνα θα είναι με τη μορφή φορολογικών απαλλαγών, που αγγίζουν συνολικά τα 7,7 εκ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου 4399, 18 πήραν την έγκριση εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αφορά τουριστικές υποδομές.
 
Από αυτές, περίπου 1 στις 3 αφορούν νέα πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, κυρίως στο νησί της Μυκόνου αλλά και στη Μήλο και την Πάρο.
 
Όμως και το μοναδικό έργο που δεν αφορά τη δημιουργία ξενοδοχείου εντάσσεται και αυτό στο ευρύτερο κλάδο του τουρισμού, καθώς αφορά τη δημιουργία ζυθοποιείου, το οποίο μάλιστα θα είναι επισκέψιμο.
 
Η λίστα των 17 νέων ξενοδοχειακών project στις Κυκλάδες
Τη μερίδα του λέοντος στις ενταγμένες προτάσεις κατέχουν τα δύο πιο δημοφιλή τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ακολουθούν η Πάρος, η Νάξος και η Μήλος.
 
Αναλυτικά, τα ξενοδοχειακά projects που εγκρίθηκαν ανά νησί είναι
 
Μύκονος
 
  • νέο 5άστερο ξενοδοχείο, 70 κλινών, στη Μύκονο, από την εταιρεία CAVO VERDE ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ
  • αναβάθμιση 4άστερου ξενοδοχείου σε 5άστερο, 53 δωματίων και 120 κλινών, στη Μύκονο, από την ANDRONIKOS HOTELS ΕΠΕ
  • εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, 75 κλινών, στη Μύκονο, από την εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΗΣ ΑΕ
  • νέο 5άστερο ξενοδοχείο, στη θέση Άγιος Ιωάννης Διακόφτης, στη Μύκονο, από την εταιρεία PARADIGM HOSPITALITY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
  • νέο 4άστερο ξενοδοχείο, 17 δωματίων και 34 κλινών, στην Άνω Μερά, στη Μύκονο, από την εταιρεία SMK ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ
  • νέο 4άστερο ξενοδοχείο, 37 κλινών, στην Άνω Μερά, στη Μύκονο, από την εταιρεία DREAM PLACES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ