Σχολεία: Παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου - Τι είπε η Κεραμέως

Σχολεία: Παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου - Τι είπε η Κεραμέως

 

 

Την παράταση του σχολικού έτους προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. "Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια" είπε η κ. Κεραμέως μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ. Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης. Μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου. "Ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση του σχολικού έτους εντός του μηνός Ιουνίου" είπε χαρακτηριστικά.
 
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. "Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις" ανέφερε.
 
Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια. Επιπλέον και η πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID. Όσον αφορά τα ταμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. Ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.
enikos.gr