Επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

 
Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις βραδινές ώρες σήμερα και κυρίως το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο με τοπικά ισχυρές καταιγίδες, επικράτηση θυελλωδών βοριάδων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
 
 
Έντονη κακοκαιρία θα επικρατήσει την Παρασκευή 26/9 σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπερωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν σταδιακά στα πελάγη με την έντασή τους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο να φτάνει τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 7 και πιθανόν τοπικά τα 8 μποφόρ.
 
Το Σάββατο 27/9 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο. Οι θυελλώδεις βοριάδες θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο φτάνοντας στο Αιγαίο τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση ακόμη και δέκα βαθμων σε κάποιες περιοχές. 
 
 
Βελτίωση του καιρού σε πολλές περιοχές αναμένεται από την Κυριακή 28/9 καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο. Οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο. 
 
 
Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται την Δευτέρα 29/9 με σχεδόν αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και εξασθένηση των ανέμων.