Φάκελος «Διακοπές των Γερμανών το 2021»: Πολλές επιθυμίες, λίγες αποφάσεις

Φάκελος «Διακοπές των Γερμανών το 2021»: Πολλές επιθυμίες, λίγες αποφάσεις

 

 

Ισχυρό ενδιαφέρον για όλους τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών αλλά λίγη πραγματική ζήτηση καταγράφει αυτή τη στιγμή (Ιανουάριος 2021) στην ταξιδιωτική αγορά της Γερμανίας η Ένωση Ερευνών Διακοπών και Ταξιδιών της Γερμανίας, FUR.
 
Παράλληλα, το ποσοστό όσων δεν επιθυμούν σίγουρα να ταξιδέψουν παρουσιάζει μικρή μόνο αύξηση σε σύγκριση με το 2020.
 
Οι περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν όμως η απόφαση αυτή συναντά εμπόδια. Εν όψει των περιορισμών για την πανδημία, το 42% των Γερμανών έχουν μεγάλη επιθυμία για ελευθερία και περιμένουν εναγωνίως τα ταξιδέψουν και πάλι. Το 44% ωστόσο, σύμφωνα με την FUR, δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν προγραμματισμό διακοπών για την εφετινή χρονιά.
 
Μόλις το 14% δήλωσε οτι σίγουρα δεν επιθυμεί διακοπές το 2021, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 11% το προηγούμενο έτος. Από την άλλη, σχεδόν οι μισοί Γερμανοί προγραμματίζουν ασφαλή ταξίδια μέσα στο 2021. Το 21% έχει ήδη αποφασίσει να κάνει διακοπές ενώ το 28% όχι ακόμα.
 
Η αβεβαιότητα προκαλεί στάση αναμονής στους Γερμανούς ταξιδιώτες. Το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι να τον προγραμματισμό διακοπών ανέρχεται σε 38%, υπερδιπλάσιοι σε σύγκριση με το 2020, ενώ το ποσοστό όσων ήδη προγραμματίζουν διακοπές σε συγκεκριμένο προορισμό είναι το μισό του περυσινού.
 
Οι ταξιδιώτες απαγορεύσεις και περιορισμοί είναι ο ισχυρότερος αποτρεπτικός παράγοντας για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και ακολουθεί ο οικονομικός παράγοντας. Οι Γερμανοί αναμένουν επιδείνωση της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης μέσα στο 2021. Ωστόσο όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας, η πλειονότητα των Γερμανών διαβλέπει σταθερές συνθήκες. Το 12% (έναντι 17% πέρυσι) αναμένει βελτίωση και το 20% (έναντι 11% πέρυσι) επιδείνωση.  Το υπόλοιπο 68% (έναντι 72% πέρυσι) εκτιμά ότι θα υπάρξει σταθερότητα, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για υψηλή ζήτηση διακοπών το 2021, όπως σχολιάζει η έρευνα.
tornosnews.gr