Τα Μυκονιάτικα - Λαογραφία της Μυκόνου

Τα Μυκονιάτικα - Λαογραφία της Μυκόνου

 

Mόλις κυκλοφορήθηκε από τον Δήμο Μυκόνου, τη Βιβλιοθήκη Π.Κ. και την Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. σε φωτοαναστατική έκδοση διανθισμένη με σχολιασμένο φωτογραφικό υλικό από τη Μύκονο, το σπανιότατο βιβλίο (Α΄ Έκδοση Σύρος 1927) του Μυκονιάτη Ιεροδιάκονου και μελετητή της λαογραφίας της Μυκόνου, Ευάγγελου Μονογυιού (1890-1952).
 
 
Το εν λόγω βιβλίο με πλούσιο και εν πολλοίς λησμονημένο λαογραφικό υλικό, έφτασε ως τις μέρες μας σε μόνο δυο διασωθέντα, αλλά κολοβά αντίτυπα.
 
Η επανέκδοσή του γίνεται με πρόλογο και επιμέλεια του Παύλου Καρβώνη (αρχαιολόγου) και του Παναγιώτη Κουσαθανά (καθηγητή και συγγραφέα).
 
Η επανέκδοση αυτή αποτελεί δείγμα σεβασμού και πράξη δικαιοσύνης προς τη λησμονημένη μνήμη ενός από τα σεμνότερα, πλέον ασυμβίβαστα και αγνότερα μέλη της παλιάς μυκονιάτικης κοινότητας.
 
Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της Μυκόνου (Βιβλιοχαρτοπωλείο Μύλος, Στην Πένα, Βιβλιοχώρα). Αποστολή στην Αθήνα με courier και έξοδα παραλήπτη από την ΚΔΕΠΠΑΜ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (2289027190). Τιμή πώλησης: 8 ευρώ.