Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού σε Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μυκόνου

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού σε Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μυκόνου

 

 
Επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Μυκόνου και το Επαγγελματικό Λύκειο Μυκόνου στον Πετεινάρο πραγματοποίησε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Δημάκη και τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. κ. Ρουσουνέλο για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και κτηριακά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 2 σχολεία. Παράλληλα, παρόντος και του Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Μπάλα συζητήθηκε και η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία και οι πιθανότητες εξεύρεσης άμεσων λύσεων. 
 
Στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου ώστε να μπορεί να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα 2 σχολεία που συστεγάζονται στο κτηριακό συγκρότημα του Πετεινάρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Μπρίγγος τόνισε:
 
«Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο σχολείο τα τελευταία χρόνια τόσο στα μαθήματα όσο και στα μέσα διδασκαλίας.
Απαιτούνται όμως πολλές ακόμα αλλαγές για να καλύψουν τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Κατά την άποψη μας οι αλλαγές αυτές πρέπει να απασχολούν πρώτα το σχολικό χώρο και τα κτιριακά προβλήματα.
Η σημερινή συνάντηση είναι η προσπάθεια μας του να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς της πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα παιδιά μας»  κατέληξε.