Πυροσβεστική Ν. Αιγαίου: Απολογισμός δράσεων στα νησιά από το πέρασμα της «Μήδειας»

Πυροσβεστική Ν. Αιγαίου: Απολογισμός δράσεων στα νησιά από το πέρασμα της «Μήδειας»

 

 

 

Σας ενημερώνουμε, ότι για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Μήδεια» που έπληξαν και το Νότιο Αιγαίο, όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν τεθεί σε μερική επιφυλακή και επενέβησαν όπου απαιτήθηκε.
 
Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 14 Φεβρουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου 2021, οι Υπηρεσίες μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα παρακάτω συμβάντα:
 
Στην νήσο Κάρπαθο απεγκλωβίστηκαν τέσσερεις (4) ενήλικες και ένα (1) παιδί στην περιοχή Λάστο, λόγω χιονόπτωσης, η Υπηρεσία επενέβη με ένα (1) όχημα και δύο (2) υπαλλήλους. Επίσης, απεγκλωβίστηκαν τρία (3) άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. στην περιοχή Απέρι, λόγω έντονης χιονόπτωσης, η Υπηρεσία επενέβη με ένα (1) όχημα και δύο (2) υπαλλήλους.
Στις νήσους Κω, Σύρο και Σαντορίνη, κληθήκαμε για παροχές βοηθείας και κοπές δέντρων, καθώς και για μετακίνηση - αφαίρεση αντικειμένων στις νήσους Νάξο και Πάρο, οι οποίες αποκολλήθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Γενικότερα πέραν των συμβάντων, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Νοτίου Αιγαίου, από τη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει δεχθεί 24 κλήσεις και συγκεκριμένα:
16 παροχές βοηθείας για απεγκλωβισμούς, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
4 αστικές πυρκαγιές και
4 δασικές πυρκαγιές.