Ντίνα Σαμψούνη: Ο εμβολιασμός είναι η αληθινή επένδυση για το νησί μας

Ντίνα Σαμψούνη: Ο εμβολιασμός είναι η αληθινή επένδυση για το νησί μας

Λαμβάνοντας υπόψη, το  επιδημιολογικό φορτίο του νησιού μας και την εξέλιξη της νόσου, ο εμβολιασμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προκειμένου να οδηγηθούμε στην προσδοκώμενη ανοσία της κοινότητας, αναφέρει η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη.
 
Όπως τονίζει "η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια πρωτοφανής δοκιμασία για τη Μύκονο,την  χώρα μας και όλο τον πλανήτη. Μια υγειονομική κρίση, με τεράστιο κόστος.Ανθρώπινες ζωές χάνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο.Η οικειότητα και η εγγύτητα στις ανθρώπινες σχέσεις, έχουν αντικατασταθεί με τον φόβο, και την απόσταση. Η οικονομία έχει φθάσει σε όρια αντοχής. Τα εμβόλια όμως που έχουμε πλέον  στην διάθεσή μας, έχουν  ανοίξει τον δρόμο της απελευθέρωσης από την ομηρεία του ιού".
 
Συνεχίζοντας την εμβολιαστική διαδικασία στο ΚΥ, οι πολίτες που ανήκουν στην  ηλικιακή ομάδα από 75-79  ετών (για λόγους απλοποίησης η ηλικία τους υπολογίζεται με αναφορά στο έτος και όχι στην ημερομηνία γέννησης) μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν  με 4 απλούς τρόπους. 
-Αν είναι ήδη γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν sms στο κινητό τους με την προτεινόμενη ημερομηνία και ώρα 
-Αν δεν είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να απευθυνθούν είτε στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, είτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ  είτε στην ηλεκτρονική εφαρμογή των ραντεβού που φιλοξενείται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
 
"Ο εμβολιασμός ως πράξη ατομικής ευθύνης, επιφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και αποτελεί επένδυση για την δημόσια υγεία,την κοινωνική αλλά και οικονομική ευημερία του νησιού μας, ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου" επισημαίνει η κα Σαμψούνη και συστείνει "Υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα λίγο ακόμα, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις για να φτάσουμε υγιείς μέχρι το τέλος όλοι μαζί".