Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και στους οικοδόμους ζητά από τον Υπ. Οικονομικών ο Δήμαρχος Μυκόνου

Την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και στους οικοδόμους ζητά από τον Υπ. Οικονομικών ο Δήμαρχος Μυκόνου

 

 

Την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης ή την θέσπιση ειδικού επιδόματος στους αυτοαπασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο ζητά μέσω επιστολής του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Ο κ. Κουκάς με σημερινή επιστολή του με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» προς τον Υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αναφέρεται στο σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα που γεννάται στον κλάδο της οικοδομής μετά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στους Δήμους που εντάσσονται στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως της Μυκόνου, και ζητά η υπουργική απόφαση αναφορικά με την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους που ψηφίστηκε πρόσφατα να χορηγηθεί και στους απασχολούμενους στην οικοδομή. 
 
Όπως αναφέρει ο κ. Κουκάς «Κατόπιν της ως άνω ισχύουσας σχετικής υπουργικής απόφασης αναφορικά με την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους που υπάγονται σε αυτήν και την οποία επικροτούμε, επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε πως γεννάται σοβαρό βιοποριστικό ζήτημα για τους εργαζόμενους του κλάδου των οικοδομών, στο νησί της Μυκόνου» και επισημαίνει «Οι απασχολούμενοι του οικοδομικού κλάδου, κατόπιν της εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων περί αναστολής άσκησης των οικοδομικών δραστηριοτήτων στους Δήμους (Δ. Πατρέων, Δ. Χαλκιδέων, Δ. Αγίου Νικολάου Κρήτης, Δ. Μυκόνου και Δ. Θήρας) που εντάσσονται στην κατηγορία «πολύ αυξημένου κινδύνου» λόγω των υψηλών επιδημιολογικών τους επιπέδων, σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, είναι εκ του νόμου, μη δυνάμενοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή και συνεπώς έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και αδυναμία κάλυψης των οικογενειακών και επαγγελματικών τους αναγκών. Ως γνωστόν, ο μήνας που διανύουμε είθισται να σηματοδοτεί, κυρίως για τις νησιωτικές περιοχές, όπως της Μυκόνου και της Σαντορίνης, την άνθηση του κλάδου των οικοδομικών δραστηριοτήτων και προφανώς μεγάλο μέρος του εισοδήματος των απασχολούμενων σε αυτές, το έτος αυτό θα εκλείψει». 
 
Και η επιστολή καταλήγει «Δεδομένων των συνθηκών και προς ένδειξη κατανόησης και συμπαράστασης στις ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρουν τα έκτακτα μέτρα στην οικονομική κατάσταση των άρρηκτα συνδεδεμένων επαγγελμάτων με τις οικοδομικές δραστηριότητες, παρακαλώ όπως προβλεφθεί και ενταχθεί και ο εν λόγω κλάδος στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης ή προβλεφθεί ειδικό επίδομα».