Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στη Σαντορίνη

Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στη Σαντορίνη

 

 

 

 

Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα υπόθεση μαστροπείας στη Θήρα.
 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί ηλικίας 60, 53, 33 ετών και μια 28χρονη υπήκοος Αλβανίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, παράνομης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και παράνομης διαμονής στη χώρα.
 
Επίσης, προσήχθησαν τέσσερις γυναίκες (δυο ημεδαπές ηλικίας 39 και 40 ετών και δυο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας από 27 και 40 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης στοιχειών που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος, ιδιοκτήτης νυκτερινού καταστήματος διασκέδασης, σε συνεργασία με τον 33χρονο υπεύθυνο της επιχείρησης και την 28χρονη Αλβανή, εξωθούσαν στην πορνεία και διευκόλυναν σερβιτόρες του καταστήματος  να εκδίδονται έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.
 
Όσον αφορά τον 53χρονο κατηγορούμενο, κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου επέδειξε πλαστή ταυτότητα, η οποία κατασχέθηκε.
 
Πιο αναλυτικά, τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου προς το Σάββατο 20, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας επισκέφθηκαν το κατάστημα  και προσποιούμενοι τους πελάτες μετά από συνεννόηση κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ προκειμένου μια 27χρονη σερβιτόρα να συνευρεθεί με ένα από αυτούς.
 
Τα χρήματα παρέλαβε ο υπεύθυνος του καταστήματος και όταν η 27χρονη ακολούθησε τον αστυνομικό-πελάτη σε δωμάτιο ξενοδοχείου συνελήφθη.
 
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα που χρησιμοποιούνταν ως χώρος ερωτικών συνευρέσεων των εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.
 
Κατασχέθηκαν ακόμη 382 μάρκες διαφορών χρωματισμών που χρησιμοποιούσαν οι σερβιτόρες-εκδιδόμενες προκειμένου να υπολογίζονται τα ποσοστά τους, καθώς και 355 ευρώ μεταξύ των οποίων ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.        
 
Κατά την αστυνομική επιχείρηση οι δυο ημεδαποί και η Αλβανή κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο κατάστημα και μαζί με τις σερβιτόρες-εκδιδόμενες και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συνελήφθησαν.
 
Ο 60χρονος, εντοπίστηκε αργότερα στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων και σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ένα ζευγάρι πλαστών πινακίδων αυτοκίνητου.
 
Οι τέσσερις συνεληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.