Νέα τάση: «Κυνηγοί εμβολίων»

Νέα τάση: «Κυνηγοί εμβολίων»

 

Ένα νέο ρεύμα έχει δημιουργήσει η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, με πολίτες να αναζητούν τρόπους εμβολιασμού νωρίτερα από το προγραμματισμένο.  
 
Ειδικότερα, στις ΗΠΑ νέοι και υγιείς πολίτες οι οποίοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με ασφάλεια, εντοπίζουν κέντρα εμβολιασμού, όπως είναι για παράδειγμα κάποια φαρμακεία, τα παρακολουθούν και περιμένουν υπομονετικά να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμένος εμβολιασμός της ημέρας.
 
Λόγω του ότι τα εμβόλια, αν αποψυχθούν, δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, αναγκαστικά απορρίπτονται. Επομένως, εάν για οποιονδήποτε λόγο ακυρωθεί ένα προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό, το εμβόλιο που έχει προετοιμαστεί είναι πλέον άχρηστο. Αντί να τα απορρίψει, το προσωπικό των εν λόγω κέντρων εμβολιασμού, προσφέρει τα εμβόλια που έχουν περισσέψει στους «κυνηγούς εμβολίων», δηλαδή σε εκείνους που είναι διαθέσιμοι τη δεδομένη στιγμή, ως επί το πλείστον σε νέους και υγιείς πολίτες που σχηματίζουν ουρές για τα ελάχιστα εμβόλια που δεν χρησιμοποιήθηκαν. Πολλές φορές, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στέκονται σε μία ουρά για ώρες, χωρίς αποτέλεσμα, όμως οι κυνηγοί εμβολίων δεν πτοούνται.
 
Όπως ανέφερε μία κυνηγός εμβολίων στα ξένα μέσα, οι κυνηγοί εμβολίων αισθάνονται πολύ καλά με αυτή τους την κίνηση, εφόσον έχει διττό στόχο: Να μην αχρηστευθούν πολύτιμες δόσεις εμβολίων αλλά και να εμβολιαστεί νωρίτερα ένα κομμάτι του πληθυσμού που δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του.
 
Κατ’ επέκταση, οι κυνηγοί εμβολίων θεωρούν την κίνησή τους ως κέρδος- ενδεχομένως και να είναι, όμως αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω κέρδος  αναδεικνύει την έλλειψη συντονισμού σε διεθνή σχέδια εμβολιασμών. Τέλος, οι κυνηγοί εμβολίων θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό που κάνουν δεν είναι λάθος, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άδικο για εκείνους που δεν έχουν το χρόνο ή τους πόρους να «κυνηγήσουν» τα δικά τους εμβόλια.
tornosnews.gr