Συνεχίζεται η διημερίδα για την ασφάλεια των λιμένων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Συνεχίζεται η διημερίδα για την ασφάλεια των λιμένων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

 

 

 

Συνεχίζεται σήμερα η διημερίδα για την ασφάλεια των λιμένων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς εχθές 21 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα συναντήσεων των μελών της ομάδας των Θαλασσίων Συνοριακών Ελέγχων του έργου FastPass, με επικεφαλής τον κ. Hurrey Christopher Richard, πρώην συνοριοφύλακα της Μεγ. Βρετανίας και πλέον στέλεχος της Intrepid Minds, UK.

Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν οι:
 
η Diana Dimitrova, Δικηγόρος της ICRI/CIR IMINDS, υπεύθυνη για τα νομικά θέματα που σχετίζονται με τους συνοριακούς ελέγχους, ο Bumerl-Lexa Roman, εκπρόσωπος του Αυστριακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, το οποίο είναι και ο επικεφαλής όλου του έργου FastPass, ο Ahonen Toni, από το ερευνητικό κέντρο VTT  της Φιλανδίας, o Baum-Mundle Sebastian από την Γερμανική εταιρεία Magnetic Autocontrol GmbH, ο Łukasz Szklarski από την Πολωνική εταιρεία iTTi, Poland ενώ την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησαν ο Αστυνόμος Α, τμηματάρχης της Δ/νσης Πληροφορικής κ. Μερτής Παναγιώτης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου κ. Τσαουσίδης Παύλος και ο Υπεύθυνος Συνοριακών Ελέγχων της Μυκόνου κ. Αγορογιάννης Αθανάσιος.
 
Το Δ.Λ.Τ.Μυκόνου εκπροσωπήθηκε από τη νέα Πρόεδρο κα. Καλπουρτζή Ελένη, το νέο Αντιπρόεδρο κ. Παπουτσά Δαμιανό, το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. κ. Ροσσολάτο Νικόλαο καθώς και τον Υπεύθυνο του Έργου και Αν. Υπεύθυνο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Μυκόνου κ. Βαρδαλάχο Νικόλαο.
 
Ο κ. Βαρδαλάχος, φτάνοντας η ομάδα στο νέο κτίριο των Συνοριακών Ελέγχων στην περιοχή της Κρουαζιέρας, στον Τούρλο, ενημέρωσε τα μέλη για την μελέτη και τον σχεδιασμό της κατασκευής των κτιρίων, επίσης εξήγησε με λεπτομέρεια την υπάρχουσα υποδομή και την δυσκολία που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες συνοριακών ελέγχων σε μεγάλου μεγέθους πλοία με περισσότερους από 3.000 επιβάτες.
 
Στη συνέχεια η ομάδα εξέτασε ενδελεχώς τα σχέδια και τις εσωτερικές διαστάσεις των εσωτερικών χώρων του κτιρίου προκειμένου να καταλήξει σε μια προσιτή και εύκολη στην εγκατάστασή της λύση.
 
Στο τέλος της ξενάγησης και της ενημέρωσης, η ομάδα παρακολούθησε την επιβίβαση των επιβατών στο πλοίο Norwegian Spirit το οποίο αναχώρησε στις 15:00 από τη Μύκονο για Κων/πολη.
 
Φωτογραφίες απο την χθεσινή  συνάντηση των συνέδρων στο λιμάνι και την επίσκεψη στο κρουαζερόπλοιο Norwegian Spirit.