Δήμαρχος Μυκόνου: «Όλοι καλούμαστε να συμπεριφερθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Δήμαρχος Μυκόνου: «Όλοι καλούμαστε να συμπεριφερθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

 

 

Μετά την ανακοίνωση των αυστηρότερων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο (30/01) στη Μύκονο, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα μαζικής δικτύωσης.
 
«Σήμερα η Επιτροπή αποφάσισε, με καθαρά υγειονομικά κριτήρια και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, την επιβολή επιπλέον μέτρων έως τις 8 Φεβρουαρίου για την Αττική, τη Μύκονο, την Σαντορίνη, την Χαλκίδα, την Πάτρα και άλλες περιοχές. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε τονίσει ότι θα είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και θα κάνουμε ότι πρέπει για την προστασία της δημόσιας υγείας στο νησί μας. Στο πλαίσιο αυτό αύριο και μεθαύριο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test στη Μύκονο.
Η συμμετοχή όσο περισσότερων συμπολιτών μας αποτελεί μια πράξη ευθύνης και σε κάθε περίπτωση ενίσχυσης της πρόληψης, αλλά και αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου. Σε κάθε περίπτωση όλοι καλούμαστε να συμπεριφερθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να προστατέψουμε την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων και να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη επιστροφή της κανονικότητας στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.  
Και από την πλευρά της η Πολιτεία να κατανοήσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του κάθε lockdown και να σχεδιάσει ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης των τοπικών κοινωνιών.»