Διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα, ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο

Διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα, ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο

 
Πληγή για την δημόσια παιδεία παραμένουν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία. "Για μία ακόμη χρονιά το αυτονόητο γίνεται ζητούμενο" αναφέρει στο από 16/09  ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητά άμεσους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία.
 
Το ψήφισμα κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής και χαρακτηριστικά αναφέρει:
 
"Δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές! Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2014-2015 και οι μαθητές δεν βρήκαν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις. Οι μηδενικοί διορισμοί, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, δημιουργούν μεγάλο αριθμό οργανικών και λειτουργικών κενών. 
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών οργανώσεων και πολιτικής Υπουργείου Παιδείας, υπάρχουν πανελλήνια πάνω από 12.000 κενά. Στα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου οι ελλείψεις εκπαιδευτικών φτάνουν τις 400, 15 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. 
 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου καλεί την κυβέρνηση με ψήφισμα του να πραγματοποιήσει άμεσα μόνιμους διορισμούς ώστε να «κυλήσει» ομαλά η νέα σχολική χρονιά.
 
Απαιτείται εγρήγορση και πολιτικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όχι διαπιστώσεις, «μερεμέτια» και «μπαλώματα».
 
Να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στα νησιά μας.
Διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!!! 
 
Γιατί:
Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση".
 
Εξάλλου σήμερα ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με τα χιλιάδες λειτουργικά και οργανικά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας και της περιοχής μας.  όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΔΟΕ "απαιτούνται άμεσα διορισμοί ώστε οι μαθητές να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες και να συναντήσουν επιτέλους τον δάσκαλο τους για το σχολικό έτος 2014-2015".