Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μυκόνου και Φίλων Στήριξης, «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ» μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν, έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπουτσάς Γιώργος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαχαρίου Μαργαρίτα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καμμή Νατάσα Β. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: Παπουτσά Δέσποινα
ΤΑΜΙΑΣ: Αποστόλου Ρόουζ. ΜΕΛΗ: Ποδαρά-Σαλάχα Διώνη, Taboulhana Kate Χειμωνά Άντζελα.
Ο Σύλλογος ξεκίνησε τη δράση του, το 2013, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη και στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.
Μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος στις εξής δράσεις:
 -Το Σεπτέμβριο του 2013 έφερε στη Μύκονο φορητό μαστογράφο. Εξετάστηκαν δωρεάν 160 γυναίκες.
 -Τον Νοέμβριο του 2013 διοργάνωσε ενημερωτική συζήτηση στη ΚΔΕΠΑΜ, για τον Καρκίνο του Μαστού. Ομιλητές: Τζιώνου Χριστίνα, Σωτηροπούλου Μυρτώ, Λιόπη Αμπατζή, Βαγγέλης Μπελώνιας.
 -Τον Δεκέμβριο του 2013 η Αγγλική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δημήτρη Φίνις ηχογράφησε ένα CD με Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Τα έσοδα διατέθηκαν για τους σκοπούς του Συλλόγου.
 -Το Φεβρουάριο του 2014 διοργάνωσε ενημερωτική συζήτηση στο Γρυπάρειο για τον Καρκίνο του Προστάτη και της Ουροδόχου Κύστης. Ομιλητές: Μπόσκος Χρήστος, Καλογερόπουλος Θεόδωρος.
- Διοργάνωση αποκριάτικου χορού στο μπαρ “Dublin”
 -Τον Απρίλιο του 2014 διοργάνωσε ενημερωτική συζήτηση για την πρόληψη του Καρκίνου της Μήτρας και την Σεξουαλική Υγεία κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ομιλητές: Μυρτώ Σωτηροπούλου και Πέτρος Δρακάκης.
Μέσα στους επόμενους μήνες, ο Σύλλογος πρόκειται να πραγματοποιήσει άλλη μια ενημερωτική συζήτηση, με καλεσμένο διακεκριμένο επιστήμονα.
Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2014 θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση με θέμα: «Δύναμη μουσικής χορού: Δύναμη Θεραπείας». Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Shall We Dance Academy και τον Αθλητικό Σύλλογο «Περσέας» Μυκόνου, και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μυκόνου και Φίλων Στήριξης.