Οδηγός: Πώς θα επαναλειτουργήσει αύριο η αγορά – Μέτρα, πρόστιμα, κυρώσεις

Οδηγός: Πώς θα επαναλειτουργήσει αύριο η αγορά – Μέτρα, πρόστιμα, κυρώσεις

 

 

Τα καταστήματα που ανοίγουν και αυτά που παραμένουν κλειστά - Οι «τσουχτερές» κυρώσεις στους παραβάτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, των περιοριστικών μέτρων - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε- Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ
 
Τις τελευταίες ετοιμασίες προκειμένου από αύριο να υποδεχθούν στα καταστήματα τους και πάλι καταναλωτές θα κάνουν σήμερα οι έμποροι, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να μπουν στη«μάχη» των εκπτώσεων σε μία προσπάθεια να διώξουν το στοκ και παράλληλα να συγκεντρώσουν ρευστό.
 
Η ικανοποίησή τους δε απ’ το γεγονός ότι για πρώτη φορά, έπειτα από τρεις μήνες οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου λείπουν απ’ τους ΚΑΔ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τα νέα περιοριστικά μέτρα που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ στο ΦΕΚ, είναι έκδηλη. (Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ)
 
Ήδη οι περισσότεροι απ’ αυτούς έσπευσαν απο χθες να προετοιμάσουν τα καταστήματα τους για το μεγάλο «άνοιγμα» αύριο. Ακόμα και οι έμποροι που βρίσκονται στις επικίνδυνες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας, οι οποίοι θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα τους μόνο για παραδόσεις προϊόντων μέσω της μεθόδου του click away.
 
Συνολικά στη χώρα (πλην των «κόκκινων περιοχών») η πλήρης επαναλειτουργία αφορά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων καθώς επίσης τα εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlets). Το ωράριο λειτουργίας τους, όπως και των σούπερ μάρκετ, μπορεί να ξεκινά απ’ τις 7 το πρωί και υποχρεωτικά να τελειώνει στις 8 το βράδυ.
 
Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται πλέον κανονικά με μόνο περιορισμό την συνάθροιση εντός του καταστήματος ή του mall κατά αναλογία 1 πελάτης ανά 25 τμ., υπολογίζοντας τους κύριους χώρους και όχι αποθήκες κοκ. Ένας περιορισμός μάλιστα που θα ισχύει πλέον και για τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ. Σημειωτέον πως ο αριθμός των παρευρισκόμενων υπαλλήλων των καταστημάτων δεν υπόκειται σε περιορισμό.