Παπαθανάσης: Δάνεια έως €50.000 σε μικρές επιχειρήσεις με εγγύηση Δημοσίου

Παπαθανάσης: Δάνεια έως €50.000 σε μικρές επιχειρήσεις με εγγύηση Δημοσίου

 

 

 

Τα δάνεια θα κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 ευρώ με 90% εγγύηση του Δημοσίου προς μικρές επιχειρήσεις
 
Προγράμματα ενίσχυσης και  δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων έως και του ποσού των 50.000 ευρώ, προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «υπάρχει μια δέσμη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή τρέχουν τρία προγράμματα, εκ των οποίων το ένα αφορά στις μικρές επιχειρήσεις, από 1 έως 10 άτομα, για να μπορέσουν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα ανέρχεται στα 525 εκατ.ευρώ και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαρτίου.
 
Πολύ σύντομα θα αναρτήσουμε τις αποφάσεις υπαγωγής 400 επενδυτικών σχεδίων, όπου εκεί υπάρχουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόλις προχθές είχαμε την υπαγωγή περίπου 120 τέτοιων επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό νόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε και πρόγραμμα χορήγησης δανείων προς μικρές επιχειρήσεις. Τα δάνεια θα κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 ευρώ με 90% εγγύηση του Δημοσίου.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός, λόγω της υψηλής εγγύησης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα πάρουν αυτό το ποσό, το οποίο έχουν ανάγκη. Χαρακτηριστικά είπε ότι προκρίνεται το ποσό των 30.000 ευρώ ώστε να μπορέσει να ωφεληθεί μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων.
newmoney.gr