Πρόεδρος ΕΟΤ Α. Γκερέκου: Βιώσιμος ο Τουρισμός μετά την Covid εποχή, το μεγάλο στοίχημα

Πρόεδρος ΕΟΤ Α. Γκερέκου: Βιώσιμος ο Τουρισμός μετά την Covid εποχή, το μεγάλο στοίχημα

 

 

 

Ο βιώσιμος και αειφόρος Τουρισμός είναι το μεγάλο μας στοίχημα στην μετά Covid εποχή, αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα  Γκερέκου. 
 
Αρχιτέκτων, ηθοποιός και-από το 2004, πολιτικός, ακτιβίστρια με μακρά και επιτυχημένη πορεία: βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ , υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η κα. Γκερέκου, πίσω απ΄ όλες τις ιδιότητες, ακαδημαϊκές, καλλιτεχνικές, πολιτικές, οικογενειακές, προσδίδει αξία σε ότι υπηρετεί. Από το Καλοκαίρι 2019 και  προ της επέλασης του κορονοϊού, κατέχει την θέση της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 
 
 
Πολλές διακρίσεις για την Ελλάδα παρόλο την κρίση της πανδημίας αυτής. Τι σημαίνει όμως αυτό για εσάς και τον κόσμο του Τουρισμού? 
 
Η Ελλάδα παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, λόγω του COVID-19 κατάφερε να διαχειριστεί την υποδοχή επισκεπτών για την σαιζόν του 2020. Η Εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων για κάθε πτυχή της τουριστικής βιομηχανίας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας φαίνεται πως λειτούργησε θετικά στο μέτρο των δυνατοτήτων μας κάτω από αυτές τις απρόσμενες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Όμως η μάχη συνεχίζεται και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας .Η προετοιμασία της τουριστικής σαιζόν 2021 έχει ήδη ξεκινήσει με νέες προκλήσεις. Σημαντικό  σε όλες πλέον τις κινήσεις μας η ενδυνάμωση των δομών υγείας σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Επίσης οι έλεγχοι και τα διαφορά μέτρα ασφαλείας όπως ξέρετε συνεχίζονται. Η διαφημιστική εκστρατεία για τον Τουρισμό της Ελλάδας θα συνεχίσει να θέτει ως προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια και ο Ελληνικός οργανισμός πρωτοστατεί και προχωράει στην ψηφιακή του αναβάθμιση έτσι ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι και ευέλικτοι. Η προσέγγιση μας αυτή όπως ήδη ξέρετε,  έχει ήδη κερδίσει τη διεθνή προσοχή με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ να λαμβάνουν διάκριση ως «Κορυφαίος Φορέας Τουρισμού Παγκοσμίως» στα World Travel Awards 2020. Η κατάκτηση της υψηλής αυτής διάκρισης αλλά και όλες οι διακρίσεις, απο την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη για την  χώρας μας, προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη σε όλους μας που εργαζόμαστε σκληρά για την επόμενη ημέρα του Ελληνικού τουρισμού. Ο ΕΟΤ μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού, από την  πρo covid περίοδο σχεδίαζε την προβολή της χώρας, με στόχο την δημιουργία τουριστικών προϊόντων  και προορισμών διεκδικώντας διακρίσεις για την ανάδειξη θεματικού τουρισμού ,  πολιτιστικού , αθλητικού ,sustainable destination ,αλλά και για την ελληνική  μεσογειακή διατροφή και ελληνική γαστρονομία. Κάτω όμως από αυτές τις σημερινές ιδιαίτερες προκλήσεις, ότι αναδεικνύει το brand  Ελλάδα ως οικουμενικό σημείο αναφοράς για την τουριστική βιομηχανία και την ενίσχυση της. είναι σημαντική κάθε νίκη.
 
Αλλά και κάθε νίκη μας δίνει  και μεγαλύτερες  ευθύνες και έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ακόμα.