Οι εργαζόμενοι στο Νεώριο τίμησαν τον Μητροπολίτη Σύρου

Οι εργαζόμενοι στο Νεώριο τίμησαν τον Μητροπολίτη Σύρου

 

 

 

 

Επίσκεψη στις Ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Νεώρειου Α.Ε. πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος μετά από πρόσκληση των εργαζομένων στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις.

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του απενεμήθη από τους εργαζόμενους τιμητική πλακέτα για το θεάρεστο έργο του αλλά και την συμπαράσταση του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ναυπηγείο.

Ο κ. Δωρόθεος δέχθηκε με συγκίνηση την τιμητική πλακέτα και ανταπέδωσε με την προσφορά εικόνας του Αγίου Νικολάου. Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Μητροπολίτης Σύρου χαρακτήρισε το Νεώριο «καρδιά της Σύρου» και τόνισε ότι η ενότητα και η σύμπνοια  όλων των συμμετεχόντων στην παραγωγική διαδικασία του Ναυπηγείου αποτελεί τη βάση και την προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη: 

«Το ΝΕΩΡΙΟ είναι η καρδιά της Σύρου και πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή.

Η σημερινή πρόσκληση και οι εκδηλώσεις αγάπης των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας προς το πρόσωπό μου ήταν για μένα μια μεγάλη και εξαιρετική τιμή!

Υπέμνησα και προς τη Διοίκηση και προς τους εργαζομένους ότι το ενδιαφέρον μου για το ΝΕΩΡΙΟ είναι διαρκές και ειλικρινές, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι Συριανοί εργάτες προσφέρουν την εργασία τους πρωτίστως γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν και έπειτα για λόγους βιοποριστικούς.

Μετά την άφιξη των δεξαμενών, παρεκάλεσα ούτε ένας Συριανός εργαζόμενος  να μη μείνει εκτός Ναυπηγείου.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη Διοίκηση, τον Πρόεδρο κ. Κοκάλα και το Διευθυντή κ. Στεφάνου, και τους Προέδρους των Σωματείων κ.κ. Πολυδούλη και Μήτσκα για τις άοκνες προσπάθειές τους στην προώθηση των εργασιών του Ναυπηγείου, έχοντας την πεποίθηση ότι η ενότητα και η σύμπνοια όλων των συμμετεχόντων στην παραγωγική διαδικασία του Ναυπηγείου αποτελεί τη βάση και την προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξή του».