Εφορία: Σταματά τις ουρές στα γκισέ – Με 12 κλικ όλες οι συναλλαγές

Εφορία: Σταματά τις ουρές στα γκισέ – Με 12 κλικ όλες οι συναλλαγές

 

Η προσπάθεια της ΑΑΔΕ επικεντρώνεται στο να μην απαιτείται φυσική παρουσία των φορολογουμένων στις Εφορίες - Η πανδημία επισπεύδει τις διαδικασίες για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών
 
Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε η σκέψη να μην πηγαίνουν οι φορολογούμενοι στις Εφορίες. Τώρα, ο κορωνοϊός επιτάχυνε αυτές τις διαδικασίες και, πια, η ανάγκη να μεταβεί στα γκισέ έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.
 
Αυτό συμβαίνει επειδή έχει δημιουργηθεί μία σειρά από εφαρμογές οι οποίες εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στην Εφορία. Κάποιες από αυτές είναι η πληρωμή των φόρων, η απόδοση κλειδάριθμου, τα ηλεκτρονικά ραντεβού, αλλά και οι εφαρμογές για ειδικές αποζημιώσεις και επιστρεπτέα προκαταβολή.
 
Ποιες εφαρμογές υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα
Δημιουργήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω IRIS Online Payments
Αναπτύχθηκε πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών ραντεβού με τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα.
Δημιουργήθηκε εφαρμογή έκδοσης/επανέκδοσης κλειδαρίθμου ηλεκτρονικά με διαλειτουργικότητα μεταξύ παρόχων κινητής τηλεφωνίας και πιστωτικών ιδρυμάτων.
Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα myAADElive για την παροχή δυνατότητας στους πολίτες αποδόσεως κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως – μέσω βιντεοκλήσης.
Πραγματοποιείται αυτόματα η ενημέρωση του Μητρώου Φορολογουμένων μέσω διασύνδεσης με μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΛ.ΑΣ, Ληξιαρχείο)
Προσαρμογή συστημάτων για τροποποίηση στοιχείων Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων για λόγους εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ
Καταργήθηκε η χρήσης των προεκτυπωμένων εντύπων Α5, Α6, Α7 και Α8, μέσω της αυτόματης έκδοσης αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών
Δημιουργήθηκαν νέα συστήματα για την άντληση των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για υποστήριξη δηλώσεων Covid
Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα myBusinessSupport (Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, συνεργασία με Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ)
Δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών ρυθμισμένων οφειλών μέσω καρτών
Δημιουργήθηκε υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης της “Βεβαίωσης Κατοικίας Ειδικής Χρήσης”
Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα my car όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες ή να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
newmoney.gr