Σχολεία: Υπό σκέψη το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου – Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις

Σχολεία: Υπό σκέψη το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου – Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις

 

Οι δραματικές προειδοποιήσεις των ειδικών για εκτόξευση των κρουσμάτων αλλά και άφιξη τρίτου κύματος της πανδημίας που θα δημιουργήσει νέα πίεση στα νοσοκομεία, η οποία θα προστεθεί σε μία ήδη βεβαρημένη κατάσταση με τους υγειονομικούς να βρίσκονται εκτός ορίων αντοχής τους, βάζουν σε δεύτερες σκέψεις την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται μπροστά σε ένα σοβαρό δίλημμα που θέτει υπό αίρεση ακόμη και το άνοιγμα των δημοτικών – νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα.
 
Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή
 
Ο προβληματισμός έγκειται αυστηρά και μόνο στην αυξημένη κινητικότητα που θα προκαλέσει το άνοιγμα με τους γονείς – συνοδούς να συνωστίζονται στις εισόδους των σχολείων και όχι στην πιθανότητα αύξησης διασποράς του ιού στα σχολικά συγκροτήματα. Σε μία τέτοια περίπτωση, προφανώς και αυτό θα συμπαρασύρει το επικείμενο άνοιγμα του click away, τη στιγμή που οι έμποροι προετοιμάζονται για αυτό.
 
 
Την ίδια ώρα, φωνές στο εσωτερικό της κυβέρνησης εισηγούνται σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και προτείνουν ένα μοντέλο που δεν θα αφήνει κανένα κενό για καταστρατήγηση των μέτρων, συνυπολογίζοντας ότι η αναπόφευκτη κόπωση των πολιτών απαιτεί αντίβαρα, τα οποία δεν εξαντλούνται μόνο στην επίκληση της ατομικής ευθύνης.
 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr αυτή τη στιγμή κεντρικά από το Μαξίμου δεν υπάρχει εντολή για αλλαγή πλεύσης σε σχέση με τον προγραμματισμό για τα σχολεία, ωστόσο εάν οι λοιμωξιολόγοι αποφανθούν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, τότε θα είναι δύσκολο η κυβέρνηση να προχωρήσει στο συγκεκριμένο σχέδιο αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών.
 
Συνεπώς, ο πρωθυπουργός μένει να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς έχει η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή και μέσω μαθηματικών μοντέλων να γίνει προβολή στο άμεσο μέλλον και μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
newsbeast.gr