Διεθνές Συνέδριο Αστροφυσικής με κορυφαίους ερευνητές και επίκεντρο την Βαρύτητα

Διεθνές Συνέδριο Αστροφυσικής με κορυφαίους ερευνητές και επίκεντρο την Βαρύτητα

 

 

 
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροφυσικής που πραγματοποιείται για τρίτη φορά στη Μύκονο. Κορυφαίοι επιστήμονες - ερευνητές από την Ελλάδα και κάθε γωνιά του πλανήτη βρίσκονται στο νησί μας για το 4ήμερο συνέδριο Αστροφυσικής που θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.
 
Ερευνητές από όλο τον κόσμο συναντώνται με σκοπό να συζητήσουν τις νεώτερες εξελίξεις στο χώρο της Βαρύτητας και Κοσμολογίας με αφορμή και τα δύο Νόμπελ που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια ο χώρος της Αστροφυσικής.  
 
Τα τελευταία 10 χρόνια ο χώρος αυτός έχει τεράστια ανάπτυξη και επιστημονικό ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι τα βραβεία του 2011 και 2013 πήγαν στον τομέα της Κοσμολογίας και στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής για την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs.
 
Την διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρία Σχετικότητας Βαρύτητας και Κοσμολογίας. Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους Σπύρο Βασιλάκο, ερευνητή στο Κέντρο Ερευνών και Αστρονομίας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, τον Κων/νο Κόκκοτα Πρόεδρο της Εταιρίας και Καθηγητή του Πανεπιστημίου TUEBINGEN της Γερμανίας, την Μαίρη Σακελλαριάδου Καθηγήτρια στο Kings College στο Λονδίνο, η οποία αναμένεται να εκλεγεί και νέα πρόεδρος της Εταιρίας στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του Συνεδρίου και Χάρη Αποστολάτο (υπεύθυνος συνεδρίου) Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Στεργιούλας Αναπλ. Καθηγητής Α.Π.Θ.