Ένα νέο φάρμακο για τον κορονοϊό δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες

Ένα νέο φάρμακο για τον κορονοϊό δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες

 

 

 

Σκληρότερα μέτρα για έξι εκατομμύρια ακόμη πολίτες εφαρμόζονται από σήμερα στην ανατολική και νοτιοανατολική Αγγλία την αγαπημένη «Boxing Day» ημέρα των Βρετανών που υπό φυσιολογικές συνθήκες σχημάτιζαν ουρές έξω από τα μεγάλα καταστήματα καθώς σηματοδοτούσε την αρχή των μεγάλων εκπτώσεων.
 
Το Σάσεξ, το Οξφορντσιρ, το Σαφολκ είναι μερικές από τις περιοχές που θα μεταβούν στην κατηγορία 4, ενώ περιοχές του Έσσεξ που βρίσκονται ακόμη στην κατηγορία 2, όπως το Σάρεϊ και το Χάμπσιρ συμπεριλαμβανομένων του Πόρτσμουθ και του Σαουθάμπτον, θα μετακινηθούν επίσης στην πιο δύσκολη βαθμίδα.
 
Η τέταρτη βαθμίδα είναι το υψηλότερο επίπεδο μέτρων της Αγγλίας που ουσιαστικά σημαίνει «παραμονή στο σπίτι»εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας είναι κλειστά . Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι ενώ Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται
 
Το λοκνταουν έχει επίσης ξεκινήσει στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, και τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί ξανά στην Ουαλία.
 
Συνολικά τα μέτρα αυτά ισχύουν για περίπου 24 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία, περισσότερο από το 40% του συνολικού πληθυσμού
 
Το νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει αυξήσει ραγδαία τα νέα κρούσματα ενώ οι επίσημοι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τις 70.000 την ημέρα των Χριστουγέννων. Xθες καταγράφηκαν 32.725 περιπτώσεις κορονοϊού, καθώς οι εορταστικές φυσαλίδες ακυρώθηκαν για εκατομμύρια Βρετανούς
 
Οι νέες λοιμώξεις σημαίνουν αύξηση των περιπτώσεων κατά 14% σε μια εβδομάδα, ενώ προστέθηκαν επιπλέον 570 θάνατοι.
 
Νέο φάρμακο
 
Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν ένα νέο φάρμακο που θα μπορούσε να εμποδίσει κάποιον που έχει εκτεθεί στον κορονοϊό να συνεχίσει να αναπτύσσει την ασθένεια Covid-19, την οποία οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ζωές.
 
Η θεραπεία με αντισώματα θα προσδώσει άμεση ανοσία ενάντια στην ασθένεια και θα μπορούσε να χορηγηθεί ως επείγουσα θεραπεία σε νοσοκομειακούς ασθενείς και να φροντίσει τους κατοίκους σε οίκους φροντίδας και φοιτητές πανεπιστημίου για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού.
 
Βρετανοί επιστήμονες από το University College London Hospitals NHS (UCLH) έχουν ήδη περάσει σε δέκα άτομα το φάρμακο στο πλαίσιο της νέας δοκιμής που ονομάζεται Storm Chaser, με σκοπό να δοκιμάσουν τη νέα θεραπεία σε 1.125 άτομα παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δύο διαδοχικές δόσεις του φαρμάκου.
 
Η Δρ Catherine Houlihan, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο College London Hospitals NHS Trust (UCLH), η οποία είναι επικεφαλής της μελέτης δήλωσε στην εφημερίδα Γκαρντιαν· «Εάν μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτή η θεραπεία λειτουργεί και να αποτρέψει τα άτομα που εκτίθενται στον ιό να συνεχίζει την ανάπτυξη του Covid-19, θα ήταν μια συναρπαστική προσθήκη στο οπλοστάσιο των όπλων που αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση αυτού του φοβερού ιού».
 
Το φάρμακο έχει αναπτυχθεί από την UCLH και την AstraZeneca, τη φαρμακευτική εταιρεία που επίσης, μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημιούργησε ένα εμβόλιο το οποίο αναμένεται να εγκρίνει η Ρυθμιστική Υπηρεσία φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης για χρήση στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.
ert.gr