Αγιασμός με 250 κενά στα σχολεία των Κυκλάδων

Αγιασμός με 250 κενά στα σχολεία των Κυκλάδων

 
Η φετινή χρονιά ξεκινά με περισσότερα κενά στα σχολεία των Κυκλάδων από ποτέ αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, η οποία μιλά για μηδενικούς διορισμούς τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις του φετινού καλοκαιριού, που έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό των κενών στα σχολεία του νομού μας.
 
Τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων, ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση, όλα δείχνουν ότι θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο φέτος. "Συγκεκριμένα μετά το τέλος των υπηρεσιακών μεταβολών, στα σχολεία των Κυκλάδων υπάρχουν 250 λειτουργικά / οργανικά κενά και για την κάλυψή τους τοποθετήθηκαν μόνο 48 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τριών μόνο ειδικοτήτων" τονίζεται στην ανακοίνωση. 
 
Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων, απαιτεί άμεσους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά, που αναγνωρίζει ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο. Επίσης ζητά οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνουν το συντομότερο δυνατόν και να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες στη γενική και τεχνική εκπαίδευση καθώς και στην ειδική αγωγή.