Υπογράφθηκαν οι συμβάσεις για την Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα

Υπογράφθηκαν οι συμβάσεις για την Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα

 

 

 

 
Υπεγράφησαν το πρωί στην Αθήνα  οι συμβάσεις του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), για την Α’ φάση του έργου «Ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα». 
 
Η σχεδίαση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ένα έργο του οποίου οι μελέτες είχαν ξεκινήσει εδώ και είκοσι χρόνια. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας, έχει αρχικό προϋπολογισμό τα 240.000.000 ευρώ, και ανάδοχο τον ΑΔΜΗΕ που σε συνεργασία με ξένες και ελληνικές εταιρείες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό και προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή της Α’ φάσης.
 
Η διασύνδεση των Κυκλάδων, αποτελεί προάγγελο της ηλεκτρικής διασύνδεσης και της Δωδεκανήσου, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η ενεργειακή δυνατότητα του συνόλου της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.
 
Παρών στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο χωρικός Αντιπεριφειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
 
«Σήμερα λύθηκε ένας γόρδιος δεσμός, στόχος και όνειρο δεκαετιών, η ηλεκτρική σύνδεση των νησιών μας που ξεκινά από τις Κυκλάδες, τεχνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά η αρτιότερη λύση, ανοίγει και τον δρόμο για την αξιοποίηση του μεγαλύτερου ενεργειακού πεδίου της χώρας μας, του Αιγαίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, εκτός από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκης Παπαγεωργίου.