Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά αύριο Πέμπτη 11/9 έστειλε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Όπως αναφέρει ο κ. Λεονταρίτης "Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά τους, αλλά και με τα όνειρά τους για το μέλλον, είναι φυσικό, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική". 
 
"Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Ξεκινά και πάλι μια σχολική χρονιά που θα είναι γεμάτη αγωνίες, απαιτήσεις, υποχρεώσεις και προσδοκίες. Θα είναι όμως και μία χρονιά με γνώσεις, εμπειρίες ενώ παράλληλα θα ανοιχθούν καινούργιοι πνευματικοί δρόμοι".
 
"Κοινός στόχος όλων μας, μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και Αυτοδιοίκησης, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που να εξασφαλίζει στους νέους μας, όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων". 
 
"Στο νέο κύκλο γνώσεων που ανοίγει, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη μία φορά, έτσι ώστε από κοινού όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας".
 
"Εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας μέσα σε αντιξοότητες και ελλείψεις, καλή και δημιουργική σχολική χρόνια!  Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλλουμε όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν" καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης.