Παζαρόπουλος: Σε πλειστηριασμό η βίλα της Μυκόνου έναρξης 1 εκατ. ευρώ

Παζαρόπουλος: Σε πλειστηριασμό η βίλα της Μυκόνου έναρξης 1 εκατ. ευρώ

 

 

Στο σφυρί βγαίνει πάλι την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η βίλα του Σπύρου Παζαρόπουλου, πρώην... Mr Audi, η οποία βρίσκεται στη Φτελιά της Μυκόνου. Επισπεύδουσα είναι η ιρλανδική εταιρία ειδικού σκοπού Polis Dania Designated Activity Company, στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank.
 
Ο πλειστηριασμός
Ειδικότερα ο πλειστηριασμός, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στο 1 εκατ. ευρώ – ενώ προηγούμενες απόπειρες είχαν γίνει σε χαμηλότερα τιμήματα, της τάξης των 884.000 ευρώ - αφορά σε ένα αγροτεμάχιο εκτάσεως 4.237,80 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ανεγερθείσας οικοδομής, το οποίο φέρει τον αριθμό 6 και βρίσκεται στο «Μοροέργο» Άνω Μεράς στην Μύκονο, στη θέση «Φτελιά».
 
Η ως άνω οικοδομή έχει ισόγειο 204,76 τ.μ. και υπόγειο όροφο 110 τ.μ. Αποτελείται από τέσσερις επί μέρους κατοικίες και μία πισίνα εμβαδού 36,96 τ.μ. 
 
Τι αναφέρει ο εκτιμητής
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για βίλα που περιλαμβάνει και δύο ανεξάρτητες κατοικίες (ξενώνες). Είναι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με δάπεδα επιστρωμένα με πλακίδια και ξύλινα εξωτερικά κουφώματα τυπικής κατασκευής . Έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης βοηθητικών χώρων υπογείου. Επίσης το υπόγειο έχει ξεμπαζωθεί. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με φύτευση και πλακόστρωση .Επίσης περιμετρικά του κτιρίου έχουν κατασκευαστεί ξύλινες πέργκολες, ενώ τμήματα της τοιχοποιίας έχουν επενδυθεί με πέτρα.

 
Τα χρόνια της ευημερίας
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών είχε κατασκευαστεί από τον Σπύρο Παζαρόπουλο στα τέλη της δεκαετίας του ’90, χρονιές απόλυτης οικονομικής ευημερίας για την εταιρεία του, έως ότου η χώρα μας μπήκε στα χρόνια των μνημονίων.
 
Το καλοκαίρι του 2010 η Kosmokar, αντιπρόσωπος των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και VW στην Ελλάδα, διέκοψε τη συνεργασία με την «Σ.Κ. Παζαρόπουλος Εμπορία Αυροκινήτων Α.Ε.», λόγω των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε η εταιρεία του Σπύρου Παζαρόπουλου.
 
Οσο για τα βάρη που φέρει το ακίνητο, πρόκειται μεταξύ άλλων για μία προσημείωση υποθήκης υπέρ της Citibank Int.P.L.C  ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, και της Kosmocar ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, καθώς και 9,72 εκατ. ευρώ υπέρ της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.
imerisia.gr