Εμβολιασμός: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού, ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών

Εμβολιασμός: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού, ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών

 

 

Ολοκληρώνονται μέρα με τη μέρα οι λεπτομέρειες του εμβολιαστικού σχεδιασμού, ώστε όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως για την έναρξη της διαδικασίας, αμέσως μετά την προμήθεια των πρώτων παρτίδων του εμβολίου. Ο τρόπος και ο χρόνος που θα κλείνονται τα ραντεβού από τους πολίτες, όπως επίσης και το ποιες ομάδες θα κάνουν πρώτες τον εμβόλιο, είναι από  τις τελευταίες πινελιές που μπαίνουν στο σχέδιο.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες, όπως ακριβώς έχει πει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ακολούθως θα εμβολιαστεί σταδιακά ο γενικός πληθυσμός.
 
"Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Δεν θα επιτρέψουμε τίποτα και κανέναν να παρέμβει και να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στην απρόσκοπτη, ομαλή και προσεγμένη σειρά εμβολιασμού, με βάση επιστημονικά δεδομένα, με βάση την προτεραιοποίηση των επιστημόνων, τους κανόνες ασφαλείας. Αμέσως μετά τους υγειονομικούς, θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι υπέργηροι, που έχει αποδειχθεί ότι νοσούν βαρύτερα από τον κορονοϊό" είπε ο υπουργός Υγείας.
 
"Λίαν συντόμως, την οδό του ΕΜΑ για έγκριση θα πάρουν και άλλα δυο εμβόλια μετά το εμβόλιο της Pfizer. Άρα λοιπόν είναι πολύ πιθανό τις επόμενες εβδομάδες ή μήνα να έχουμε εγκρίσεις και για άλλα εμβόλια. Και επίσης, οι δόσεις είναι η μια πίσω από την άλλη, σύμφωνα με τα συμβόλαια προαγοράς" συμπλήρωσε.
 
Καταγραφή των υγειονομικών
Εντωμεταξύ σήμερα ξεκινούν διαδοχικές διαδικτυακές συναντήσεις του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές νοσοκομείων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας, καθώς ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θα μπουν άμεσα για να κάνουν το εμβόλιο μόλις είναι διαθέσιμο.
 
"Θα υπάρξουν με βάση το συμβολισμό και την ουσία επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως έχουν δηλώσει, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή. Είναι θέμα συμβολισμού, θέμα αξίας και ουσίας" υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.
 
Τα ραντεβού
 
 
Ο πολίτης με βάση την προτεραιοποίηση που θα ανακοινωθεί, θα έχει την δυνατότητα να κλείσει τα 2 ραντεβού για τις δόσεις του εμβολίου (με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία) είτε ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας emvolio. gov. gr, είτε μέσω τη πλατφόρμας για την άυλη συνταγογράφηση, είτε μέσω φαρμακείων αλλά και μέσω ΚΕΠ.
 
Βίκυ Κουρλιμπίνη