Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την Κυριακή

Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την Κυριακή

 

 


Κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (Α 207), το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση του ν. 2645/1998 «Καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Α 234), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτίει με συντριβή και σεβασμό φάρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας και σας καλεί να παραστείτε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
 
Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2014.
Β. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Σεπτεμβρίου 2014.
 
ΩΡΑ 10:00 π.μ.
 
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄. Τέλος Προσέλευσης στον Ιερό Ναό 09:50 π.μ. 
 
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από την κα Βασιλική Σαμανίου, ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.
 
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου -Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.
 
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Πέρας Τελετής.
 
Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος.