Βόμβα Πέτσα: Μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου αρχικά στην Ελλάδα

Βόμβα Πέτσα: Μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου αρχικά στην Ελλάδα

Μόλις 150.000 άτομα θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
 
Για αισθητά μειωμένες δόσεις εμβολίων σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο στη χώρα μας.
 
Μιλώντας νωρίτερα στα «Παραπολιτικά FM,  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μόλις 300 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού θα διατεθούν τον πρώτο μήνα στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο 150.000 πολίτες» – μια εξέλιξη που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «κακό νέο»..
 
Ο κ. Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Παράλληλα, προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις και, όπως είπε, σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να επιβληθεί και ολικό lockdown.
 
Για τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».
Για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία ο υπουργός ανέφερε ότι στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Αναφορικά με την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επισήμανε πως «αυτό γίνεται για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».
 
Ακόμη δήλωσε πως «αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5».
newmoney.gr