Νέες αυτόματες ρυθμίσεις δανείων από τις τράπεζες

Νέες αυτόματες ρυθμίσεις δανείων από τις τράπεζες

 

 

Σε επέκταση των ρυθμίσεων των δανείων που βρίσκονται σε "μορατόρια" προχωρούν οι τράπεζες, καθώς το εννεάμηνο ευνοϊκό καθεστώς λήγει στα τέλη του έτους και από Ιανουάριο οι δανειολήπτες θα κληθούν να πληρώσουν τις κανονικές -προ πανδημίας- δόσεις.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση, οι τράπεζες δημιουργούν ειδικά προγράμματα διευκολύνσεων, στα οποία θα λαμβάνεται η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη και οι επιπτώσεις που έχει δεχθεί από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται μειωμένες δόσεις έως 50% στη μηνιαία δόση ή κλιμακωτή αύξηση στα προ κρίσης επίπεδα σε διάστημα έως δύο έτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank σχεδιάζουν τα προγράμματα αυτά με βασική μέριμνα να γίνεται εμπροσθοβαρής ελάφρυνση των δανειοληπτών δηλαδή μέσα στο 2021.
 
Η Εθνική θα προσφέρει "έκπτωση" της δόσης 50% για τους δανειολήπτες, οι οποίοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Η Eurobank δημιουργεί πρόγραμμα που προβλέπει τη σταδιακή άνοδο της δόσης ανά τρίμηνο με βάση της οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη. Alpha Bank και Πειραιώς θα προσφέρουν προσωποποιημένη λύση ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.
 
capital.gr