Ρεβεγιόν με συγκεκριμένο SMS για μετακίνηση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ρεβεγιόν με συγκεκριμένο SMS για μετακίνηση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

 

 

 

Με αυστηρούς κανόνες, απαγόρευση κυκλοφορίας, ψώνια με τη μέθοδο του click away και χωρίς καλεσμένους θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα.
 
Κι αυτό δεδομένου ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και οποιοδήποτε «στραβοπάτημα» θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, κάτι το οποίο θέλει πάση θυσία να αποφύγει η κυβέρνηση.
 
Τα ρεβεγιόν θα γίνουν μαζί με άλλη μία το πολύ οικογένεια, ενώ ερωτηματικό αποτελεί αναφορικά με τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας, ειδικά την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο sms το οποίο θα αποστέλλεται στο 13033 για όσους μετακινηθούν τις συγκεκριμένες ημέρες.
 
Αν και οι τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί φαίνεται πως η κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει τα φαινομένα συνωστισμού στα σπίτια κινείται στην κατεύθυνση αποστολής από τους πολίτες συγκεκριμένου μηνύματος για να μεταβούν σε κάποιο σπίτι ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
 
Πάντως ανοιχτό έχει αφήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ρύθμιση προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.
 
«Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν είναι με ασφάλεια. Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
 
Σημειώνεται πως μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.
 
newsbomb.gr