Στίβος: Στις 4 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τα Δήλεια 2014

Στίβος: Στις 4 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τα Δήλεια 2014

 

 

 
Για τέταρτη συνεχή χρονιά,  ο Α.Ο.Μυκόνου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διοργανώνουν τους αγώνες στίβου  Δήλεια. Πρόκειται για  αγώνες οι οποίοι κατά παράδοση διοργανώνονται αμέσως μετά τους Αιγαιπελαγίτικούς και απευθύνονται κυρίως σε ηλικίες παιδιών από 9 μέχρι 15 ετών.
 
Φέτος θα διεξαχθούν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 16:00 στο στάδιο του Κόρφου και οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 250 αθλητές και αθλήτριες.
Τα αγωνίσματα κατά κατηγορία είναι:
 
-Για Παμπαίδες – παγκορασίδες Α΄ (14-15 ετών) 80μέτρα, 1.000 μέτρα και ύψος.
 
-Για Παμπαίδες – Παγκορασίδες Β΄ (12-13 ετών):  60, 150, 600 και 1.000 μέτρα,
ύψος, μήκος,  σφαίρα, μπαλάκι και σκυταλοδρομία 4 Χ60
 
-Για παμπαίδες – παγκορασίδες μίνι (9-12 ετών) :  50 και 1.000 μέτρα, μήκος, μπαλάκι και σκυταλοδρομία 4 Χ50
 
Επίσης αναμένεται να διεξαχθούν και δύο αγωνίσματα αντρών, ένα ριπτικό και ένα δρομικό με έντονα στοιχεία επίδειξης. Πέρυσι είχε διεξαχθεί η σφαιροβολία αντρών ως  αγώνας επίδειξης όπου ο κάθε ρίπτης έριχνε σε κάθε προσπάθεια βολή με διαφορετικού βάρους όργανο και ο νικητής αναδεικνυόταν από το άθροισμα των συνολικών προσπαθειών. Φέτος αναμένεται κάποια ακόμη καινοτομία τόσο στη ρίψη όσο και στο δρόμο.
 
Στους πρώτους νικητές όλων των αγωνισμάτων θα δοθεί κύπελλο, στους τρεις πρώτους νικητές μετάλλια, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν από ένα μπλουζάκι της διοργάνωσης ως ενθύμιο.
 
Στους αγώνες επιτρέπεται – και αυτό είναι μια ακόμη καινοτομία των διοργανωτών – η συμμετοχή και αθλητών και αθλητριών οι οποίοι δεν ανήκουν σε σωματείο του ΣΕΓΑΣ. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται η συμμετοχή και αθλητών από διάφορα νησιά των Κυκλάδων τα οποία δεν έχουν ακόμη αποκτήσει σωματείο στίβου. Πέρυσι μέσα από αυτό το καθεστώς είχαν αγωνιστεί και διακριθεί μικροί αθλητές από την Αντίπαρο και τη Μήλο.
 
Το 2013, είχαν αγωνιστεί αθλητές από τα σωματεία του Πανναξιακού, του Ναξιακού, του ΑΜΣ Φιλωτίου ο ΖΕΥΣ,  του ΓΣ Κηφισιάς, του ΑΟΑργυρούπολης, του ΠΑΣ Ζωγράφου, του ΓΑΣ Χολαργού,  του Πανελληνίου, του ΓΣ Κεραστινίου και του Μεσσηνιακού.
 
Το 2014 αναμένονται ακόμη περισσότερα σωματεία αλλά κυρίως – και  αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών -  αθλητές και αθλήτριες από νησιά των Κυκλάδων.
 
Οι αγώνες κλείνουν πάντα με πυροτεχνήματα, ενώ κατά την διάρκεια των αγώνων υπάρχει ζωγράφος που “στολίζει”  όσα παιδιά θέλουν με   face painting, ενώ υπάρχει παράλληλα μουσική και σχολιασμός των αθλητών και των επιδόσεων.
 
Όπως και πέρυσι θα υπάρχει photo finish και ανεμόμετρο ώστε οι επιδόσεις να είναι απόλυτα αξιόπιστες.
 
Οι διοργανωτές αναμένεται και φέτος να καλύψουν τα έξοδα διατροφής για όλους τους αθλητές και να πετύχουν μειωμένα εισιτήρια για όλες τις αποστολές.