Πτώχευσε ένα ακόμα ρωσικό πρακτορείο

Πτώχευσε ένα ακόμα ρωσικό πρακτορείο

 

 

Ένα ακόμη ρωσικό πρακτορείο κήρυξε πτώχευση. Πρόκειται για του τουριστικό πρακτορείο Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, εξέλιξη που επηρεάζει κυρίως τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των ρώσων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω του συγκεκριμένου tour operator υπολογίζεται σε περισσότερους από 3.000.
 
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, απευθύνει συστάσεις για ψύχραιμη αντιμετώπιση από τις τουριστικές επιχειρήσεις και  ζητάει από την ελληνική Πολιτεία να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις.
 
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους και συνιστά ψυχραιμία από τους επιχειρηματίες προκειμένου να διασφαλιστεί η θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού.
 
«Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της «φούσκας» και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021» καταλήγει ο ΣΕΤΕ.