Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε την Τρίτη, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ για τους καταναλωτές, απαντώντας σε σειρά φημών που έκαναν λόγο για νέες ανατιμήσεις.
 
«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές της ΔΕΗ ούτε και στις τιμές των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας. Δεν υπάρχει ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να ανεχθούμε τέτοια παιχνιδάκια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
 
«Η ΔΕΗ πλέον λειτουργεί πλέον περισσότερο ως προμηθευτής παρά παραγωγός», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».
 
Όπως ο ίδιος σημείωσε η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στην κοινωνική πίεση έχει εκδώσει δύο κοινωνικά πακέτα.
 
«Δεν θα αφήσουμε καθόλου να ξεφύγουν τα πράγματα στην ενέργεια», τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.
 
Για την παράταση του lockdown
Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως «με βάση τις συστάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα που είναι κατάλληλα για την προστασία της δημόσιας υγείας».
 
Παράλληλα, δήλωσε πως θα κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.
 
Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»
Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», που έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτηριακό τομέα, τη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.
 
Με την απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης θεσπίζεται ο Οδηγός του Προγράμματος που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής, τον προϋπολογισμό, τη διαδικασία κλπ.
 
Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:
 
Θεσσαλίας: 20.01.2021
Ηπείρου και Ιονίων Νήσων 11.12.2020
Αττικής 14.12.2020
Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου 16.12.2020
Δυτικής Ελλάδας 18.12.2020
Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου 21.12.2020
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 11.01.2021
Δυτικής Μακεδονίας 13.01.2021
Κεντρικής Μακεδονίας 15.01.2021
Πολυκατοικίες 18.01.2021 σε όλη την επικράτεια.