Άρση lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση - Ανοίγουν κομμωτήρια και εποχιακά καταστήματα

Άρση lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση - Ανοίγουν κομμωτήρια και εποχιακά καταστήματα

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων με εποχιακά είδη αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή. 

 
Παράλληλα «κλείδωσε» η κατά μία εβδομάδα παράταση του lockdown, δηλαδή μέχρι της 14 Δεκεμβρίου, ενώ μετά τις γιορτές κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβάσει ρολά η εστίαση.
 
Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ένα «παράθυρο» για να άμεσα άνοιγμα των κομμωτηρίων.
 
Σήμερα ο πρωθυπουργός προήδρευσε της καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιμωξιολόγους στην οποία τέθηκαν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί επεσήμαναν στον πρωθυπουργό πως η κατάσταση δεν εξομαλύνεται, οπότε το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να γίνει.
 
Τα χθεσινά 2.199 νέα κρούσματα, οι 596 διασωληνωμένοι και οι 111 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο δείχνουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει.
 
newsbomb.gr