Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ "Αντανάκλασις" στο Γρυπάρειο

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ

 

 

 

 

 
Με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει γνωστά έργα των George Handel, Alessandro Parisotti, Francis Poulenc, Albert Doppler, Percy Grainger και George Gershwin, ερμηνευμένα από το Trio Solista, σηματοδοτείται και φέτος η έναρξη του Φεστιβάλ "Αντανάκλασις" στη Μύκονο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 21:00 το βράδυ στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο για τέταρτη συνεχή χρονιά.
 
Το Trio Solista, είναι ένα πολλά υποσχόμενο σύνολο μουσικής δωματίου, αποτελούμενο από την φλαουτίστα Beatriz Macias, τον τρομπετίστα Roeland Henkens και τον πιανίστα Yannick Van de Velde, διεθνώς βραβευμένους νέους καλλιτέχνες.
 
Η φλαουτίστα Beatriz Macias, είναι μια χαρισματική νεαρή ερμηνεύτρια, με συνεργασίες με σημαντικές αίθουσες και ορχήστρες ήδη σε διεθνές επίπεδο, όπως, το DAR Constitution Hall, στην Ουάσιγκτον, την Βασιλική Όπερα "La Monnaie", την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κατάρ, του Λουξεμβούργου, την Εθνική Όπερα της Λωραίνης, μεταξύ άλλων.
 
Είναι απόφοιτος του Κονσερβατουάρ της Βοστώνης και κάτοχος Μάστερ από το Βασιλικό Κονσερβατουάρ των Βρυξελλών. Συγκεντρώνει εξαιρετικές κριτικές χάρη στην ικανότητά της να είναι άμεση κι επικοινωνιακή με το κοινό. Έχει δώσει συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, και σε κάθε της ερμηνεία, σολιστική είτε ως μέλος ορχήστρας, καταφέρνει να εκφράζει την προσωπικότητά της και να αφήνει το στίγμα της. Της έχει απονεμηθεί η διάκριση Yamaha Young Performing Artist.
 
Ο τρομπετίστας Roeland Henkens, αποφοίτησε με την «Ανώτατη Διάκριση» από το Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Φρανκφούρτης.
 
Η επιδεξιότητά του τόσο στο σύγχρονο όσο και στο μπαρόκ ρεπερτόριο του έχει χαρίσει αξιοσημείωτη φήμη, εξασφαλίζοντάς του συνεργασίες με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του Βελγίου αλλά και με την Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου.
 
Ο πιανίστας Yannick Van de Velde, γεννήθηκε στην Αμβέρσα και ολοκληρώνει τις σπουδές του στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις, όπως 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Nany Phillepart και τον τίτλο του «Καλλιτέχνη της χρνιάς» του Ιδρύματος Chopin (2013), ενώ το 2014 έλαβε το δεύτερο βραβείο και τιμητική διάκριση στον διαγωνισμό "Piano Campus" στο Παρίσι.
 
Το φεστιβάλ "Αντανάκλασις" πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου και το specs "n" arts, καθώς και την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήκα και του Ξενοδοχείου Apollonia.