Βρούτσης για συντάξεις: Καμία μείωση και καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Βρούτσης για συντάξεις: Καμία μείωση και καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

 

 

 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε την Κυριακή ότι οι αλλαγές που προωθούνται βάσει του σχεδίου Πισσαρίδη δεν πρόκειται να επιφέρουν ούτε μείωση των συντάξεων αλλά ούτε και αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.
 
«Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο», πρόσθεσε.
 
Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή ούτε σε όσους έχουν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας.
 
«Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συστήματος ΑΤΛΑΣ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα», είπε ο υπουργός.
 
Όπως είπε, «υπήρχε μια εκκρεμότητα, από το Μάιο το 2019, για σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν σύνταξη όταν πήραν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Αυτοί οι 105.818 συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση τη Δευτέρα και την Τρίτη με εμβόλιμη πληρωμή. Όσοι είναι κάτω από τα 500 ευρώ θα πάρουν ακριβώς ισόποσο ποσό με τη σύνταξή τους».
 
cnn.gr