Τα σχέδια του Υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων – Πρώτα τα Δημοτικά

Τα σχέδια του Υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων – Πρώτα τα Δημοτικά

 

 

Τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας μετά την εισήγηση των ειδικών, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως επισημαίνοντας ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.
 
Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. «Οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές», είπε η κα Κεραμέως.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.
 
Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».
 
ert.gr