Άνεμος αλλαγής στον Δήμο Μυκόνου - Φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας

Άνεμος αλλαγής στον Δήμο Μυκόνου - Φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας

 

 

 
Με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Αυγούστου η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής της Μυκόνου. Η ορκωμοσία έγινε μπροστά από το Δημαρχείο και στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος και ο Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας ο οποίος βρίσκονταν αυτές τις ημέρες στο νησί. Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
 
Στην εξέδρα που είχε στηθεί κάτω από το Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, οι 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο για υπακοή  στο Σύνταγμα και τους νόμους.
 
Στο μήνυμά του ο κ. Δωρόθεος εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο με ομόνοια και ομοψυχία θα συμπορευτεί σε έναν δρόμο καθόλου εύκολο. Χαρακτήρισε πρόκληση και ευκαιρία τη νέα πενταετία η οποία όπως είπε αποτελεί την εκπλήρωση ενός οράματος το οποίο "ευαγγελιστήκατε στο λαό της Μυκόνου, πίστεψε σε αυτόν και γι’ αυτό σας τίμησε με την ψήφο του". 
 
Την διάθεση συνεργασίας με την αντιπολίτευση εξέφρασσε για μία ακόμη φορά ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς κατά την διάρκεια της ομιλίας του δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της πενταετίας. Ο κ. Κουκάς μίλησε για άνεμο αλλαγής στο Δήμο με νέα νοοτροπία, κουλτούρα και ήθος, μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και εγωισμούς και χωρίς προσωπικές ατζέντες.  Ανέφερε ότι θα είναι Δήμαρχος όλων των πολιτών και όχι μόνο των ψηφοφόρων του, τονίζοντας ότι την επιτυχημένη θητεία ενός δημάρχου χαρακτηρίζει η συλλογική προσπάθεια. Παράλληλα ζήτησε την συμμετοχή των πολιτών στην επίλυση των προβλημάτων το νησιού.