Το Σεπτέμβριο ο μουσικός εσπερινός στη Δήλο

Το Σεπτέμβριο ο μουσικός εσπερινός στη Δήλο

 

 

 

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια στη Μύκονο, από μία ομάδα εμπνευσμένων ανθρώπων δημιουργήθηκε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΔΗΛΟΥ – ΡΗΝΕΙΑΣ, που σκοπούς έχει: 
 
α) Την ηθική και υλική συμπαράσταση των προσπαθειών που αποβλέπουν στην προστασία, τη συντήρηση και αναστύλωση, την μελέτη και προβολή των μνημείων της Δήλου και της Ρήνειας που  αποτελούν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και προστατεύονται από την UNESCO.
 
β) Την ηθική και υλική ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των Αρχαιολογικών Μουσείων Δήλου (στη Δήλο) και Ρήνειας (στη Μυκόνο), στα οποία φυλάσσονται και εκτίθενται τα ευρήματα από τη Δήλο και τη Ρήνεια. 
 
γ) Τη συστηματική και συνεχή προσπάθεια για την καλλιέργεια του αρχαιόφιλου πνεύματος σε όσο το δυνατόν πλατύτερη έκταση.
 
Για την ενίσχυση αυτών των στόχων η ΕΝΩΣΗ κάθε πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνει στο ιερό νησί της Δήλου μια μουσική βραδιά με τίτλο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, πάντα με την συμμετοχή και την αρωγή του Δήμου Μυκόνου.
 
Σ’ αυτούς τους Μουσικούς Εσπερινούς, μέχρι σήμερα, εκτός από τους τοπικούς καλλιτέχνες και την τοπική Χορωδία του μαέστρου Δημήτρη Φίννις, έχουν συμμετάσχει σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Τατιάνα-Κατερίνα Θωμαίδη, ο Βασίλης Λέκκας, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Νίκος Τουλιάτος, ο Δημήτρης Σγούρος, η Μαρία Δημητριάδη, η Αναστασία Guy, ο Μίμης Πλέσσας με την Κλαούντια Ντελμέρ, η Αλίκη Καγιαλόγλου, ο Νίκος Κυπουργός με την ορχήστρα των Κυκλάδων, ο Νότης Μαυρουδής, η Έλλη Πασπαλά με τον Τάκη Φαρατζή, κ.α. 
 
Φέτος, για να αποφύγουμε τα μελτέμια του Αυγούστου, η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, όπου στον ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ συμμετέχει η ΜΑΡΙΖΑ ΚΟΧ με τίτλο «Φάτα Μοργκάνα» - «Αντικατοπτρισμοί», μαζί με τους ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΛΒΑΝΟ (ηλεκτρικό πιάνο), ΝΑΣΟ ΓΚΡΟΖΑ (ηλεκτρικό πιάνο), ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΙΔΗ (κιθάρα), ΘΩΜΑ ΔΡΟΣΟ (παραδοσιακή φλογέρα), ΗΛΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ (τραγούδι – ούτι), και ΤΖΕΝΗ ΝΤΟΥΡΟΥ (τραγούδι – κρουστά).
Πρόγραμμα:
 
- 1ο μέρος: μελοποιημένα ποιήματα της Σαπφούς, σε μετάφραση και απόδοση Γιάννη Καρβελά, από τον δίσκο της Μαρίζας Κωχ «Στον Κήπο της Σαπφούς». 
 
- 2ο μέρος: από τους μουσικούς τρόπους της αρχαιότητας θα μεταφερθούμε στους δρόμους του παραδοσιακού και του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
 
Πρόκειται για ένα «μεγάλο μουσικό περίπατο»  με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και σπουδαίων σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Μαρκόπουλος, Σαββόπουλος κ.ά), όπως επίσης από την προσωπική δισκογραφία της  Μαρίζας Κωχ.  
 
Με την βαθειά πίστη ότι στις δύσκολες και σκληρές συγκυρίες που περνάει σήμερα η ανθρωπότητα, το μόνο φωτεινό παράθυρο ελπίδας είναι ο Πολιτισμός. Εμείς το ανοίγουμε και σας καλούμε να ζήσετε λίγες ώρες τη μαγεία της μουσικής κάτω από τη Δηλιανή Πανσέληνο. 
 
Αναχώρηση από τον Δηλιανό μόλο στις 19.30. Εισιτήρια και πληροφορίες στα πρακτορεία: Sea and Sky (22890 22853), Mykonos Travel (2289022232), Delia Travel(2289022422).
 
Τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ. Μαθητικό/φοιτητικό: 15 ευρώ. 
 
Απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 10 ετών