Εμβόλιο κορωνοϊός: Αίτηση για επείγουσα άδεια έγκρισης καταθέτουν σήμερα PfizerBioNTech

Εμβόλιο κορωνοϊός: Αίτηση για επείγουσα άδεια έγκρισης καταθέτουν σήμερα PfizerBioNTech

 

 

 

Οι Pfizer/BioNTech θα υποβάλουν σήμερα αίτηση για χορήγηση έκτακτης αδειοδότησης fast-track από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠA για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Το αίτημα αυτό βασίζεται στα πρόσφατα αποτελέσματα αποτελεσματικότητα 95%, τα οποία προέκυψαν από τις δοκιμές της φάσης 3.
 
Για ιστορική στιγμή, εκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά σε ανάρτησή του στο Twitter.
 
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο Μπουρλά δήλωσε ότι οι εταιρείες είναι σε θέση να αρχίσουν τη διανομή του εμβολίου «εντός ωρών» αφού αυτό λάβει έγκριση.
 
 
Το εμβόλιο των Phizer/BioNTech γίνεται έτσι το πρώτο που ζητά έγκριση από τον FDA.
 
Ο διευθυντής της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας BioNTech, που συνεργάζεται με την αμερικανική Pfizer για την παρασκευή ενός εμβολίου για την Covid-19, έκρινε χθες ότι είναι «πιθανό» να δοθεί η έγκριση για την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τα τέλη του έτους.
 
 
 
«Δουλεύουμε πυρετωδώς», είπε ο Ουγούρ Σαχίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Διευκρίνισε ότι το αίτημα έγκρισης του εμβολίου πρόκειται να κατατεθεί αύριο Παρασκευή στην αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA).
 
«Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσουμε να λάβουμε φέτος την έγκριση στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη ή και στις δύο», διαβεβαίωσε ο ερευνητής, που είναι ειδικευμένος στην ανοσολογία.