Σεμινάριο με θέμα το Αγιουβέρδικο μασάζ

Σεμινάριο με θέμα το Αγιουβέρδικο μασάζ

 

 

 

 

Ayur σημαίνει ζωή και Veda σημαίνει γνώση, η γνώση της ζωής και ο τρόπος να ισορροπήσουμε τις φυσικές και ψυχολογικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. 
Από τα αρχαία χρόνια τόσο στον ινδικό όσο και στον ελληνικό πολιτισμό, το μασάζ αποτελούσε μια πολύ σημαντική θεραπεία για τη δημιουργία ηλεκτρικής και χημικής ισορροπίας προκειμένου να λειτουργούν σωστά τα εσωτερικά όργανα του σώματος.
 
Η Αγιουρβέδα είναι ένα παραδοσιακό ινδικό θεραπευτικό σύστημα, που χρονολογείται γύρω στα 3000π.Χ. και στοχεύει στην επίτευξη της ισορροπίας (υγείας) του ατόμου, που περιλαμβάνει τόσο την θεραπεία, όσο και την πρόληψη. Είναι επίσης γνωστή και ως η επιστήμη της μακροζωίας, που προάγει τη θετική υγεία και τη φυσική ομορφιά.
 
Το αγιουρβεδικό μασάζ γίνεται  με έλαια διαφορετικά για τον κάθε τύπο ανθρώπου ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του.
 
Το μασάζ στο κεφάλι ονομάζεται shiroabhyanga. Το κεφάλι είναι το πιο σημαντικό όργανο του σώματος καθώς όλα τα αισθητήρια όργανα, όπως τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη και η γλώσσα είναι τοποθετημένα σε αυτό. Γι' αυτόν τον λόγο το μασάζ στο κεφάλι θρέφει όλα τα αισθητήρια όργανα και συμβάλει στην ομαλή και φυσική λειτουργία τους. 
 
Στο σεμινάριο θα διδαχούν
 
1 Εισαγωγή στην επιστήμη της Ayurveda
 
2 Περιγραφή των 3 Αγιουρβεδικών τύπων 
 
3. Τεχνικές μασάζ κεφαλής, ώμων και αυχένα
 
Οφέλη του σεμιναρίου
 
Μέσω των τεχνικών της μάλαξης στο κεφάλι επιτυγχάνουμε 
 
1. Χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος
 
2. Ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής 
 
3. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
 
4. Αίσθηση ευφορίας και ευεξίας
 
5. Βαθύτερος και ποιοτικότερος ύπνος
 
6. Ανακούφιση από πονοκεφάλους, ξηροδερμία κ.λ.π
 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στο Mykonos Alternative Center. Για περισσότερες πληροφορίες στην κα. Μαρία Σκαγιά, στο τηλέφωνο 6977678847