Απάντηση Χαράλαμπου Κόκκινου προς Α. Μπαφίτη "Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή έχασε την ψυχραιμία της. Ατυχής η μετάθεση ευθυνών"

Απάντηση Χαράλαμπου Κόκκινου προς Α. Μπαφίτη

 

 

"Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχασε την ψυχραιμία της! Με αποκλειστική της ευθύνη  δεν πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο σήμερα 27/8/2014" αναφέρει σε δήλωση - απάντηση προς την κα Μπαφίτη.
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Κόκκινος "Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Μαχαιρίδη διαθέτει τριάντα ένα (31) μέλη. Στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν  περίπου  το 1/3 εξ αυτών και δεν διέθετε την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου"  που κάνει λόγο για μετάθεση ευθυνών και για έλλειψη ψυχραιμίας από την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση - δήλωση του κ. Κόκκινου.
 
"Για την πλήρη ενημέρωση της κοινωνίας επισημαίνουμε ότι για την απαρτία του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούνται είκοσι έξι(26) από τα πενήντα (51) μέλη του. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Μαχαιρίδη διαθέτει τριάντα ένα (31) μέλη. Στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν  περίπου  το 1/3 εξ αυτών και δεν διέθετε την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου .
 Την ίδια ώρα και ενώ επιχειρήσαμε τη μεταφορά Περιφερειακών Συμβούλων από το λιμάνι της Σύρου με το καράβι που είχε φτάσει 11:35 π.μ.    (η προγραμματισμένη έναρξη του Συμβουλίου ήταν στις 11:00 π.μ. ) για να επιτευχθεί η απαρτία ( ο κ. Χ.Κόκκινος υπέγραψε 25ος ) και ενώ  είχε παρέλθει λιγότερο από μία ώρα από την προγραμματισμένη έναρξη του  , η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .
 
Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Μπαφίτη επικαλέστηκε έλλειψη απαρτίας παρά την αντίθετη  άποψη του αντιπροέδρου κ. Κουκά και του γραμματέα κ. Λοτσάρη (στελέχη της  μειοψηφίας και της «Νέας Εποχής με τα Νησιά μας») και παρά το γεγονός ότι δύο ακόμη σύμβουλοι μόλις είχαν φτάσει στη Σύρο και έμπαιναν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί το Προεδρείο !!!) και θα υπήρξε απαρτία .
 
Η μετάθεση ευθυνών και η φημολογία που ανεπτύχθη  επιβάλλει με την ανακοίνωση μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια θυμίζοντας οχτώ(8) από τους δώδεκα(12) Συμβούλους μας ήταν αίθουσα και ότι ο επικεφαλής κ.Χ.Κόκκινος ήταν παρών και λίγη ώρα πριν είχε εκπροσωπήσει την μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου που διεξήχθη σε ομαλό κλίμα. Εμείς θέλαμε να πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και ήμασταν εκεί . Η υπό διάλυση απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να κάνει την αυτοκριτική της και να μην παίζει ούτε να προσβάλλει τους θεσμούς , όπως είναι και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Εκφράζουμε την οργή και την λύπη μας που δεν πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής . Η πορεία μας έχει αποδείξει ότι διαθέτουμε συνέπεια , συνέχεια και ξέρουμε να αναλαμβάνουμε ευθύνες . Αυτό άλλωστε αναγνώρισε ο λαός του Νοτίου Αιγαίου με την ετυμηγορία στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές".